Відбулася зустріч викладачів та студентів вишу із Павлом Шереметою

25 вересня Наукове Товариство ПХДПУ ім. Г. Сковороди  заклало початок свого нового масштабного проекту, спрямованого на популяризацію діяльності університету і особистісний розвиток кожного сковородинівця – “Відкритий університет / The Open University of Pereiaslav-Khmelnytsky”. Символічно, що першим гостем, який заклав початок нашому проекту, став видатний український менеджер і економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), президент Київської школи економіки та заступник голови Глобальної ради з питань України на Всесвітньому Економічному Форумі, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

В ході більш ніж півторагодинної зустрічі, на яку зібралась велика кількість студентства та викладачів чи не з усіх факультетів університету, Павло Михайлович легко та доступно для широкого слухача зумів пояснити складні поняття економічного та соціального устрою нашої держави. Гість проводив паралелі як до свого життєвого досвіду, так і історичного та політичного життя України і світу в історичній ретроспективі та сучасності. Головною тезою, яка червоною ниткою пройшла через всю розмову, стала думка гостя про те, що кожен з нас повинен сам працювати на свій успіх, і розраховувати не на державу, а лише на власні зусилля.

Після основного виступу гостя відбулась дискусія, під час якої кожен міг задати питання нашому гостю. Найбільше присутніх цікавили питання пенсійного забезпечення та оподаткування.

Після завершення лекції куратори проекту познайомили пана Павла з експозицією музею нашого університету, яким віднедавна опікується саме Наукове Товариство. Не забув гість завітати і в офіс Наукового Товариства, де ми коротко розповіли йому про свою роботу та подальші плани. На згадку про свій візит пан Павло лишив символічний автограф на оновленному баннері Товариства з внутрішнього боку приміщення!

Завершальним акцентом перебування Павла Михайловича на Переяславщині стали відвідини музею “Заповіту”, де гість ознайомився з експозицією художниці Марії Буряк.

Наше Товариство висловлює щиру вдячність Павлу Михайловичу за те, що він знайшов час та можливість в своєму насиченому графіку і завітав до нашого міста, збагативши учасників зустрічі цікавими знаннями і вмотивувавши до реальних дій на благо рідної держави.

Проект “Відкритий університет” стартував! Незабаром очікуйте нових гостей та анонсів. Переконані, нам ще є чим Вас здивувати!

Максим Левченко, заступник голови Наукового Товариства з інформаційного забезпечення

Додати коментар