Великий і щирий привіт переяславцям із Магдебурга

У ці тривожні дні для кожного з нас ми отримуємо багато повідомлень, листів, фінансової підтримки!

Наш добрий друг і партнер різноманітних Міжнародних проектів Олівер Браун щохвилини з нами. Пишуть, присилають повідомлення і слова підтримки з Магдебургу усі, хто нас знає за останні 14 років співпраці. Переяславці уже бачили на сайті міської ради відео мітингів з Магдебурга.

«Рідненькі наші, обіймаємо вас, молимося, плачемо, перераховуємо кошти…З Україною зараз разом увесь світ. На демонстрації з підтримки України в усіх великих містах Німеччини виходять сотні тисяч людей. Ми були вражені, тим скільки людей було вчора в Магдебурзі на демонстрації. Незнайомі, прості люди допомагають, чим можуть, запитують, що можуть зробити, просто підходять, говорять добрі слова, обіймають. Зворушує до сліз. Думаю про вас усіх щохвилини, молюся, обіймаю міцно. Україна переможе!» – пише Інга з Магдебурга.

У ці дні надійшли кошти від німкені Ренате Нібекер з Гамбурга, подруги покійної, добре  відомої у нашому місті  Диби Ганни Максимівни. У роки Другої світової війни родина Диби Г.М. була відправлена на примусові роботи  до Німеччини. Сім’я була добре налаштована до українців. Діти подружилися. Дружба тривала все життя. У ці важкі для України дні Ренате підтримує Україну  і допомагає. 

За два дні волонтери клубу «Пам’ять серця» (Анелія Ковальська, декан факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди Оксана Свириденко,  жителі міста Олена Руденко та Михайло Ковальський) відвідали понад 20 жертв нацизму і дітей війни міста, вручили їм набори, які дуже необхідні саме зараз. В пакунках були продукти та засоби гігієни. На це були використані кошти, надіслані Оллівером Брауном та Ренатою Нібекер.

Сьогодні до підтримки жертв нацизму в Україні долучився Фонд Максиміліан-Кольбе-Верк з Берліна. У ці години іде уточнення списку жертв нацизму нашої Переяславської МТГ та громад нашого регіону. Вони хочуть матеріально підтримати наших переяславців, які належать до цієї категорії.

 

Додати коментар