Лариса Кузьменчук: “Бомбосховище в Переяславській лікарні призначене лише для пацієнтів”

26 лютого на засіданні Переяславського оперативного штабу Лариса Кузьменчук, директорка Переяславської БЛІЛ пояснила, на кого розраховане бомбосховище лікарні, а також відповіла на запитання щодо здачі крові – Переяслав.City

– Нагадаю, що в списках офіційних бомбосховищ кількість людей, які вони можуть прийняти, була вирахувана ще в радянський час. З тих пір багато чого змінилося. І зараз укриття в лікарні призначене тільки для прийому наших ковідних пацієнтів. Однак вчорашній день паніки показав, що доки медики перевозитимуть їх із відділень, сховище буде зайняте панікерами, які прибувають добряче «запакованими», з відповідними баулами. Поприходили навіть з приватного сектора, у яких точно ж є погреби. Зробимо все, щоб такого надалі не допустити, – зазначила вона.

Наголосила також, що отримує масу запитів щодо можливості здати кров.

– Лікарня кров не бере. Брати кров – це високотехнологічний процес, який включає не лише її забір, а й збереження в придатному для подальшого використання стані. Це на території області здійснює спеціальна виїзна бригада. Працює за графіком. Учора, 25 лютого, вона приймала донорів у Борисполі та Березані. Коли настане наша черга, ми заздалегідь населення повідомимо, – наголосила вона.

Додати коментар