Що робити, якщо зазвучать сирени – план дій

Інформація з оперативного штабу: у Переяславській громаді є мережа централізованої системи оповіщення. Гучність “сирен” дуже висока, ви усі точно почуєте, що це саме сирена. Але швидкоплинність сучасних бойових дій може не дати можливості вчасно укритися у паспортизованих укриттях. Тому необхідно враховувати загальні обставини та перебіг подій. Приймати швидкі рішення з метою збереження життя та здоров’я. 

План дій, у разі спрацювання сирен:

Для жителів багатоповерхівок (крім панельних будинків) – спуститися до підвальних приміщень. ЖЕК відкрив ці приміщення, але ключі можуть знаходитись у жителів будинку. Заздалегідь дізнайтесь цю інформацію у своїх сусідів.

Для жителів приватного сектору – використовуйте погреба чи підвальні приміщення будинків. Бажано спуститись на перший поверх, будьте якомога далі від вікон. Оберіть собі позицію у дверному проймі, або поруч з несучою стіною. Найкраща кімната для укриття – ванна, або туалет.

Для людей, які  в момент спрацювання сирен перебувать на вулицях міста – лягти на землю в горизонтальне положення, поруч з парканом, будь-якою спорудою чи у будь яке заглиблення.

Паспортизовані укриття доступні, їх список є тут – Список укриттів у межах Переяславської громади. Найближчими днями деякі об’єкти можливо будуть додані до офіційних укриттів. Оперативний штаб працює над цим.

Додати коментар