Порядок заповнення граф 2-4 додатка до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної, платником, який здійснює постачання послуг

Платник податку у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в  Єдиному реєстрі податкових накладних ( далі – ЄРПН) має право подати на розгляд комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків (далі – Таблиця) за встановленою формою, яка є додатком до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 567, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.06.2017 за № 753/30621 (далі – Критеріїв).    

Відповідно до п. 3 Критеріїв заповнення граф Таблиці здійснюється наступним чином:

      у графі 2 зазначається вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);

      у графі 3 – коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010) (далі – ДКПП), що на постійній основі придбаваються (отримуються) платником податку;

     у графі 4 – коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП, що на постійній основі постачаються (виготовляються) платником податку.

При складанні податкової накладної платник податку самостійно визначає відповідність товарів певному коду товарної класифікації згідно з УКТ ЗЕД, керуючись Законом № 584 та Поясненнями до УКТ ЗЕД, затвердженими наказом ДФС  від 09.06.2015 № 401. 

Довідник умовних кодів товарів, що відсутні в УКТ ЗЕД розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України. 

Для визначення кодів послуг використовується ДКПП, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 зі змінами та доповненнями. 
ДКПП використовується лише для визначення кодів послуг. Коди видів продукції з ДКПП для визначення кодів товарів не використовуються. 

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар