ТОП-6 месенджерів, що працюють без інтернету

«Батько» електронного урядування Євген Поремчук у своїх соцмережах поділився ТОП-6 месенджерами, що працюють без інтернету. Ділимося й ми з вами: 

1. Bridgefy

Операційна система: Android, iOS

Bridgefy використовує Bluetooth-радіо вашого смартфону для зв’язку з іншими пристроями, де встановлений застосунок.

Стандартна дальність передання даних Bridgefy — до 100 м при спілкуванні один на один.

2. Briar

Операційна система: Android

Застосунок Briar також має опцію спілкування через Bluetooth без інтернету та навіть мобільного зв’язку. Щоб почати користуватися Briar, вам треба лише вказати ім’я та встановити пароль.

Щоб додати новий контакт, вам зі співрозмовником треба відсканувати QR-коди на пристроях одне одного. Також можна згенерувати посилання, за яким у контакти можна додати людину, яка перебуває на відстані від вас.

3. Rumble

Операційна система: Android

Застосунок Rumble — ще одна опція для спілкування та блогінгу через Bluetooth. Користувачі можуть спілкуватися у ньому та обмінюватися файлами.

Цей застосунок не оновлювався тривалий час, але досі працює.

4. Serval Mesh

Операційна система: Android

Serval Mesh використовує модулі Bluetooth та Wi-Fi вашого смартфону для зв’язку з іншими пристроями, на які завантажений застосунок. Serval Mesh дозволяє вам спілкуватися через ваш номер телефону. 

Це особливо корисно у надзвичайній ситуації, якщо треба знайти рідних і близьких.

У застосунку можна безкоштовно телефонувати, надсилати повідомлення та обмінюватися файлами. Головний мінус програми — він не оновлювався декілька років. Але досі функціонує.

5. Vojer

Операційна система: iOS

Vojer дозволяє спілкуватися без мобільного інтернету та Wi-Fi. Застосунок не вимагає доступу до ваших контактів або додаткових дозволів, крім Wi-Fi, Bluetooth, мікрофона та фото. Усі повідомлення у застосунку шифруються.

6. Walkie Talkie (androidiOS)

Операційна система: Android, iOS

Діє як рація.

BONUS: Мапи та навігація

HERE WeGo надають повний офлайновий доступ. До них можна завантажити повну карту вибраної країни з покроковою навігацією.

Додати коментар