Київщина запроваджує надзвичайний стан: що це означає

По-перше, прошу не плутати “надзвичайний стан” із “воєнним станом”. Запроваджуючи надзвичайний стан, ми діємо на випередження. Тому зберігаймо спокій – ми діємо за планом.
Наголошую, відповідне рішення має ухвалити Верховна Рада протягом 48 годин.
Обмеження, які будуть встановлюватися в разі потреби, передбачають лише посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та області, можливе обмеження руху та огляд транспортних засобів, заборону проведення мітингів та масових заходів.
❗ Але ще раз наголошу: обмеження будуть встановлені виключно в разі потреби. Наразі жодних обмежень не відбувається.
❌Комендантська година на території Київщини також не встановлюється до прийняття такого рішення, якщо цього вимагатиме ситуація.
У регіоні створюється оперативний штаб, до складу якого увійдуть представники обласних силових та військових структур, керівництво органів державної влади, мери міст та керівництво органів місцевого самоврядування.
Як керівник обласного оперативного штабу організацію територіальної оборони Київщини, я контролюю всі потреби тероборони, питання вирішуються в оперативному режимі. Найближчим часом будуть організовані та проведені навчальні збори резервістів в батальйонах і бригадах тероборони.
ℹ Сьогодні ми не займаємося питаннями політики. У країні приймаються спільні погоджені дії та рішення. Ми працюємо синхронно та будемо продовжувати роботу разом у режимі 24/7.
❗ Підкреслю, ситуація в Київській області наразі стабільна. Усі служби працюють та готові до будь-якого перебігу подій. Тож продовжуємо працювати далі.
Допис голови КОДА Олексія Кулеби

Додати коментар