У Переяславській громаді відбулися громадські слухання (Фото)

Сьогодні, 22 лютого, у актовому залі Центру культури і мистецтв (ІІ корпус) відбулися громадські слухання – відкриті зустрічі щодо звіту міського голови про свою роботу та діяльність виконавчих органів Переяславської міської ради за 2021 рік та локальні громадські слухання щодо доцільності подальшого перебування пам’ятника монументального мистецтва місцевого значення «Монумент на відзначення 300-річчя возз’єднання України з Росією»  (1961 року, охоронний номер 5894-Ко) на площі імені Богдана Хмельницького.

Міський голова звiтував про свою роботу за минулий рік  та відповідав на запитання присутніх. Основні теми, якими цікавились учасники зустрічі: питання про безпритульних тварин, ремонт дорожнього полотна, тротуарів, висипка вулиць, благоустрій, розбудова спортивної інфраструктури громади тощо. Підняті жителями громади питання будуть опрацьовані профільними фахівцями виконавчого комітету Переяславської міської ради.

Жива та досить конструктивна дискусія відбулася і відносно доцільності подальшого перебування пам’ятника монументального мистецтва місцевого значення «Монумент на відзначення 300-річчя возз’єднання України з Росією»  (1961 року, охоронний номер 5894-Ко) на площі імені Богдана Хмельницького. Громадські слухання визнали недоцільним його подальше перебування на площі (130 голосів із понад 170 присутніх у залі). 

Як це все відбувалося, можна переглянути фото і відео опубліковані нижче.

 

Додати коментар