Під час 5-го Молитовного сніданку присутні молилися за мир в Україні

У понад 180 країнах світу вже декілька десятків років існує добра традиція проведення Національних молитовних сніданків. Такі заходи слугують місцем духовного єднання і порозуміння для лідерів суспільства різних конфесій.

П’ятий Молитовний сніданок відбувся сьогодні, 22 лютого, і в Переяславській громади.

Захід зібрав представників влади громади, представники усіх церковних конфесій Переяслава та громадських організацій, депутатів, Почесних жителів громади, керівників підприємств, установ, організацій громади, голів сусідніх територіальних громад та підприємців.

Ми хочемо жити в комфортній країні, хочемо пишатися нашою державою, прагнемо, щоб вона стала найкращою у світі, мріємо про мирне небо. Сьогодні тут, наша спільна молитва у духовній єдності, особливо сильна, особливо необхідна. Ми просимо Божого Благословіння, щоб кожна справа вінчалась успіхом для розвитку нашої Батьківщини. Нехай Бог благословить Україну, нашу благодатну Переяславську землю та кожну родину!” – наголосив у своєму виступі міський голова Вячеслав Саулко.

На думку організаторів Молитовного сніданку, проведення такого духовного заходу стало вже традицією для Переяславщини та об’єднало навколо себе багато різних людей.

Під час сніданку депутати, керівники підприємств, установ та організацій та духовенства читали уривки молитов за усі сфери життя, за військових на фронті, за лікарів у лікарнях та за всю Україну. Говорили про об’єднання, мир та взаєморозуміння як серед політиків, так і серед народу України. У ході зустрічі присутні слухали Святе Письмо, спілкувалися та спільно молились за мир в Україні і воїнів, за владу України, за народ України, за мудрість у прийнятті рішення представників органів місцевого самоврядування, реалізацію запланованого тощо. Кожен просить в Бога різне, але всі одностайно – миру Україні та мудрості всім тим, хто приймає рішення. Також не оминули увагою нинішню пандемію коронавірусу.

Тематичні музичні вітання присутнім підготували Микола Гриценко та Лідія Ющишина.

Ведучий заходу – Сергій Качан.

Чудовий молитовний сніданок закінчився молитвою «Отче наш», яку разом з учасниками заходу прочитав протоієрей Іван Будняк, настоятель Свято-Володимирського  храму та побажав усім присутнім вірити у добро і завжди робити добро. Наприкінці зустрічі присутні спільно виконали Гімн України.

Традиція проводити молитовні сніданки з’явилася у США. Організований вперше Президентом США Дуайтом Д. Ейзенхауером у 1953 році, Національний молитовний сніданок сьогодні об’єднує силою молитви людей різних національностей, релігій та політичних орієнтацій. Ця важлива та натхненна подія щороку об’єднує понад 5000 гостей, серед яких представники більш ніж 130 національностей з усіх континентів, нагадує учасникам: «Те, що об’єднує нас, значно більше того, що нас розділяє».

 

Додати коментар