Звернення депутатів Переяславської міської ради до Президента України Зеленського В.О. про введення санкцій щодо народних депутатів України, посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування та олігархів, які втекли за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року

Московська збройна агресія проти України триває вже вісім років. Московія окупувала Крим, частину Донецької та Луганської областей і не збирається на цьому зупинятися. Її мета – знищити Українську державу, саму українську ідентичність і повернути українців у новітній совєцький союз з усіма руйнівними для нашої нації наслідками. На своїх багнетах московити несуть українцям терор, геноцид, тотальне винищення.

Росія постійно нагнітає безпекову ситуацію, накопичуючи війська і техніку, проводячи сухопутні й морські маневри поблизу кордонів нашої держави. Російська влада погрожує Україні та Європі повномасштабною війною, висуваючи ультиматуми й вимагаючи так званих «гарантій безпеки» для себе, при цьому абсолютно нехтуючи такими ж правами нашої нації і держави.

Для нас однозначно – жодні поступки ворогу є неприйнятними! Питання суверенітету, адміністративно-територіального устрою, змін до Конституції України чи втручання у внутрішні справи української держави, не може бути предметом міжнародних переговорів.

У той час, коли українська влада і лідери провідних  держав світу докладають максимум зусиль для того, щоби врегулювати ситуацію, окремі народні депутати України та олігархи в цей час активно втікали за кордон.

У разі можливого введення воєнного стану присутність народних депутатів України під час прийняття вагомих та ключових для держави  рішень є надзвичайно важливою, такі дії народних депутатів Україні, у складні для держави часи, безсумнівно можна трактувати як дезертирство у широкому розумінні цього слова.

 У свою чергу, втеча українських олігархів, які контролюють стратегічні підприємства та підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення, що мають вирішальне значення для української економіки у разі введення воєнного стану, вчергове демонструє їхнє грабіжницьке ставлення до української нації і держави.

Маємо пам’ятати: жоден «мирний план», написаний у кремлі (чи це капітулянтські «мінські домовленості», чи інші московські «мирні ініціативи») не гарантує миру і спокою для України. Лише негайні конкретні кроки влади, спрямовані на захист нації та держави, допоможуть вистояти Україні у цей критичний момент.

Узв’язку з загрозою повномасштабного вторгнення Московії вимагаємо:

  1. Позбавити громадянства України народних депутатів України та посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року і не повернулися, чим порушили присягу державного службовця в умовах триваючої московської воєнної агресії проти України та загрози повномасштабного вторгнення.
  1. Ухвалити рішення РНБО України про повернення в державну та комунальну власність стратегічні підприємства та підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення, що належать олігархам, які втекли за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року.
  1. Позбавити мандатів народних депутатів, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року і не повернулися, чим порушили присягу народного депутата в умовах триваючої московської воєнної агресії проти України та загрози повномасштабного вторгнення. Голова фракції ВО “Свобода” ,                                                                                                   депутат міської ради                                                                                     Сергій ШАМЕНКО

Додати коментар