Відбулася робоча зустріч міського голови з лікарями Бориспільської районної філії державної установи “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”

У суботу, 5 лютого, відбулася робоча зустріч міського голови Вячеслава Саулка та його заступника Оксани Степаненко з лікарем Бориспільської районної філії державної установи “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ” Миколою Носаченком та помічником лікаря епідеміолога Василем Кириченком з приводу запобігання розповсюдженню поліомієліту.
Наразі епідеміологічна ситуація в Україні не дуже сприятлива. Тому Всесвітня організація охорони здоров’я та міністерство охорони здоров’я України ухвалили рішення щодо проведення додаткового туру щеплення проти поліомієліту серед дітей віком від шести місяців до шести років. Діти такого віку є найбільш вразливою категорією – найчастіше вони важко хворіють на поліомієліт. Ситуація ускладнюється тим, що значна кількість дітей в Україні, зокрема і в Переяславській громаді з різних причин не вакцинована від цієї хвороби.
Наша лікарня забезпечена вакциною у кількості достатній для того, щоб щепити усіх дітей, які підлягають вакцинації.
Існує категорія людей, які вважають, що людина з дитячого віку сама повинна справлятися з усіма інфекціями. Але для того, щоб діти були захищені від інфекцій та важких ускладнень від цих хвороб, часом зі смертельними наслідками, потрібно обов’язково використовувати всі вакцини, які є в нашому арсеналі для попередження інфекцій.
Пам’ятаймо, що здоров’я наших дітей у наших руках!

Додати коментар