Вікторія Царук здобула “золото” та “бронзу” на міжнародному турнірі з сумо

З 21 по 23 січня в місті Ерд (Угорщина) відбувся міжнародний турнір із сумо класу «А» «Erd cup 2022». У турнірі змагалися сумоїсти з Угорщини, Азербайджану, Таджикистану та України.

Майстер спорту міжнародного класу, викладачка кафедра спортивних дисциплін, ігор і туризму Університету Григорія Сковороди в Переяславі Вікторія Царук здобула дві нагороди: бронзу в категорії понад 80 кг та золото в абсолютній категорії. До речі, весь п’єдестал був українським.

сумоФото: Надане Вікторією Царук

Це перші змагання спортсменки після двомісячної реабілітації у Київському центрі спортивної медицини, куди звернулася через проблеми із спиною. Відновлення ще триває.

– Ці змагання – не просто боротьба за медалі. Здобуваємо бали, щоб отримати ліцензію на участь у Всесвітніх іграх 2025 року, які відбудуться в Китаї. Після реабілітації знову відчула бажання боротися. Наразі готуюся до Всесвітніх ігор-2022, що відбудуться в липні в США. Українські спортсмени здобули 69 ліцензій в 13 видах спорту, зокрема, 10 ліцензій із сумо. Держава фінансує переліт, проживання та інші організаційні моменти. Це ж те саме, що олімпіада, але для неолімпійських видів спорту, – розповіла спортсменка.

Додати коментар