Розпочався відкритий конкурс для митців на створення артоб’єкта борщу у Києві

Шеф-кухар Євген Клопотенко спільно з Київською міською радою та компанією Нова пошта оголошують відкритий конкурс серед професійних митців на створення та встановлення у столиці артоб’єкта, присвяченого борщу.

«Популяризувати борщ як українську страву можна традиційно через приготування, а можна і шляхом встановлення мистецького об’єкта у публічному просторі міста. Ми шукаємо креативне прочитання української кулінарної традиції на прикладі борщу, тому звертаємося до сучасних митців та запрошуємо представити своє бачення артоб’єкта», – поділився ініціатор ідеї шеф-кухар Євген Клопотенко.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, артоб’єкт борщу має бути цікавим, неповторним та інноваційним, щоб привернути увагу ширшого кола туристів та людей, які цікавляться національними особливостями України.

«Ми підтримуємо збереження нематеріальної культурної спадщини українського народу. Пріоритетним напрямом впровадження культурної політики є сприяння актуалізації та популяризації національного надбання. Задля того, щоб приваблювати більшу кількість іноземних відвідувачів ми розвиваємо гастротуризм. Саме тому плануємо встановити сучасний артоб’єкт з метою увіковічення української національної страви та створення першого в Україні неповторного публічного простору для відвідування. Артоб’єкт має бути створено з урахуванням інноваційних архітектурних рішень, світових скульптурних тенденцій та неповторного креативного задуму», – наголосив Володимир Бондаренко.

Партнером встановлення скульптури виступає компанія Нова пошта.

«Про українську гостинність та борщ ходять легенди. Саме український борщ –  це та страва, яка готується у кожному домі та найбільше розкриває наші смаки і традиції. Давайте разом створимо артоб’єкт, який продемонструє нашу автентичність та креативність на цілий світ. Запрошую всіх творчих людей подавати свої ідеї на наш конкурс», – коментує Інна Поперешнюк, співзасновниця Нової пошти та співвласниця ресторану «100 років тому вперед».

Запропонований митцями об’єкт може бути скульптурою, скульптурною інсталяцією, світловою інсталяцією, мультимедійною інсталяцією, ленд артом, звуковою інсталяцією тощо.

До конкурсу запрошуються професійні митці, громадяни України. Для участі необхідно заповнити форму за посиланням: https://bit.ly/open-call-borscht-art-object

Подати заявку для участі у конкурсі можна до 28 лютого 2022 року. З деталями конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Додати коментар