Тема безпеки населення залишається сьогодні ключовою. Для цього зараз формуємо територіальну оборону Київщини

Спеціально для того, щоб відшліфувати всі процеси її створення, зібрав службову нараду. У ній взяли участь командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України Юрій Галушкін, командир територіальної оборони Київської області Олександр Коваль, голова Координаційної ради учасників АТО/ООС Віталій Баранов, командири військових частин, очільники всіх районів, а також представники поліції, ДСНС, депутатського корпусу та структурних підрозділів облдержадміністрації.
Зверну увагу на важливий момент: Київщина – перша область в Україні, яка прийняла обласну програму територіальної оборони. Будемо посилено працювати над виконанням всіх її заходів.
Ще один важливий момент: уже вступив у силу і набрав чинності Закон України “Про основи національного спротиву”. Згідно з ним, у кожній області має бути розгорнута бригада, а в кожному районі – батальйон. Це ми вже на Київщині зробили. Сфокусовані зараз на:
✅розгортанні мережі пунктів постійної дислокації;
✅забезпеченні бригад відповідними приміщеннями для зберігання зброї та іншого необхідного матеріально-технічного забезпечення;
✅забезпеченні стійкої системи управління, у тому числі систем оповіщення та зв’язку;
‼️Паралельно триває робота щодо укомплектування батальйонів. Йдеться як про укомплектування управління бригади та батальйонів, так і контрактування резервістів.
Підкреслю: захист населення – це питання, за яке відповідають як Збройні Сили України, так і влада всіх рівнів. Тож для мене принципово, щоб райдержадміністрації і органи місцевого самоврядування в нашому пристоличному та прикордонному регіоні ефективно вибудовували на місцях систему цивільної підтримки – допис зі сторінки голови КОДА Василя Володіна.

Додати коментар