Пам’ятка з Переяслава перемогла у фотоконкурсі для Вікіпедії

У номінації “Найкраща фотографія Київської області 2021” фотоконкурсу пам’яток культури для Вікіпедії обрали переможця 

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на Wikimedia Ukraine.

Переможцем в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу “Вікі любить пам’ятки” стала робота Вадима Постернака із дзвіницею Вознесенського собору в Переяславі, яку найвище оцінили журі.

Собор був збудований протягом 1695-1700 років за кошти гетьмана Івана Мазепи як головна споруда Вознесенського монастиря XVI століття. Фотографія церкви вперше перемогла у фотоконкурсі.

Раніше перемогу отримували зображення церкви Марії Магдалини, костелу Івана Хрестителя, Свято-Преображенського собору та дендропарку Олександрія у Білій Церкві, Свято-Михайлівської церкви у Боярці, вітряка у селі Гейсиха, Преображенської церкви у селі Гусинці та Покровської церкви у Пархомівці.

Конкурс “Вікі любить пам’ятки” має на меті отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті та маловідомі сторінки своєї історії. 

Джерело

Додати коментар