Переяславські спортсмени здобули кубок з армспорту Київщини

10 вересня у Фастові на території СК «Машинобудівник» відбувся Кубок Київської області з армспорту. За перемогу змагалися збірні Києво-Святошинського, Бориспільського, Переяслав-Хмельницького та Фастівського районів. Переяславщину представляли 19 спортсменів.

– Для нашої команди – це другі змагання на Кубок області, – зазначив Віктор Сулима, голова Переяслав-Хмельницького міськрайонного філіалу Київського обласного осередку Федерації армспорту України. – У минулому році ми виграли три золоті медалі, а в цьому – одинадцять. У підсумку здобули перше загальнокомандне місце і привезли додому кубок.

Три золоті медалі приніс нашій команді Богдан Невмержицький (вагова категорія 90 кг) – в боротьбі на праву й ліву руки та в абсолютній першості на праву руку. По дві найвищі нагороди в Олексія Микитюка (категорія 60 кг), Дениса Бичка (70 кг) та Романа Греченюка (80 кг). Владислав Прокопенко (категорія 90 кг) здобув “срібло” в боротьбі на праву руку. Вдало виступив і Олег Іванюта, який посів п’яте місце в боротьбі на праву руку серед 17 спортсменів у категорії понад 110 кілограмів, найчисельнішій у турнірі.

Серед жінок тріумфувала переяславка Вікторія Царук – два золота в категорії понад 60 кг. Нагадаємо, що в цьому році вона стала призеркою чемпіонату України з армспорту.

– У мене права рука була травмована, я взагалі не розраховувала на перемогу. Але обрала правильну тактику і виграла, – розповіла Вікторія Царук (31 рік). – Я змагалася із сильними конкурентками. Тож після турніру були “забиті” м’язи, розтягнені зв’язки, синці. Але вже наступного дня  пішла на тренування із сумо.

На перших обласних змаганнях побувала переяславка Вікторія Білозуб (31 рік).

– Старший брат з дитинства привчив мене до спорту. Пам’ятаю, мені було років шістнадцять, коли на дискотеці проводилися змагання з армрестлінгу і я зайняла перше місце. Виграла ящик морозива. Це було круто, – розповіла вона. – Потім я народила дитину і відійшла від спорту. А в цьому році долучилася до міськрайонних змагань з армрестлінгу на День конституції  та на День Незалежності і здобула перші місця. Після цього мене запросили на Кубок області. Там рівень значно вищий, я нічого не виграла. Але мені було за честь змагатися з такими сильними спортсменками. Після змагань отримала травму – тріщину ребра. Тепер треба місяць відпочити. Але це мене не зупиняє, навпаки з’явився азарт і бажання розвиватися в цьому виді спорту.

Переяславські спортсмени побували на змаганнях у Фастові за фінансової підтримки райдержадміністрації та виконавчого комітету міської ради.

На День міста біля будівлі районного будинку культури відбулися міськрайонні змагання з армрестлінгу. В абсолютній першості серед чоловіків переміг Микола Петров, друге місце у Віктора Сулими, третє – у Юрія Селезньова. Серед жінок перемогла Вікторія Царук, другою стала Анна Скорик, третьою –  Вікторія Білозуб.

Юлія Строчинська газета “”

Додати коментар