У Переяславі зареєстрували національний рекорд. Віталій Коцур – наймолодший ректор в Україні

У Переяславі зафіксували новий національний рекорд. Віталій Коцур, очільник Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор, став “Наймолодшим ректором університету в Україні”. Нині йому 35 років.

Рекорд зафіксували експерти Національного реєстру рекордів України. 29 грудня представник проєкту Олег Волочков вручив Віталію Коцуру сертифікат на підтвердження рекорду. Захід відбувся у приймальні ректора.

Віталія Коцура вітають друзі-колегиВіталія Коцура вітають друзі-колеги Автор: Юлія Строчинська

Попереднє досягнення в цій категорії належало колишньому ректору Чернігівського державного технологічного університету Сергію Шкарлету, який очолив заклад у 38 років. Рекорд тримався понад 10 років.

 Ідея звернутися до Національного реєстру рекордів України належить керівнику наукового відділу університету Юрію Козубенку. Його підтримали колеги. Віталій Коцур дізнався про власний рекорд у день вручення сертифіката.

Отримати сертифікат досить непросто. Експертна комісія ретельно перевіряє всі дані. І тільки після висновку фахівців реєструють рекорд.

Нагадаємо, що Віталій Коцур призначений ректором Університету Григорія Сковороди в Переяславі строком на п’ять років з 10 листопада 2021 року як обраний за конкурсом.

Перший рекорд України зафіксували в Переяславі 7 липня 2018 року. Його встановив хор, повністю сформований із журналістів (загалом 45 осіб). 19 вересня 2020 року в нашому місті офіційно зареєстрували другий національний рекордПереяслав – рекордсмен за кількістю музеїв на душу населення.

Джерело

Додати коментар