Де покататися на ковзанах у Переяславі?

Попереду святкові вихідні та нарешті настала справжня зима. Любителі побавитися снігом можуть порадіти, адже в останні дні цього року синоптики прогнозують снігопади та заморозки.

Проте цього тижня, за спостереженнями нашої редакції, багато переяславців випробовували міцність льоду на водоймах задля того, щоб покататися на ковзанах чи порибалити, про що свідчать фото та відео, опубліковані в Instagram та Facebook. Міцний лід там, де менша течія: на невеликих водоймах, в гирлі затоки Куряче горло на Дніпрі (район “Любокраю”), на Лісовому озері.

Скріншот зі сторінки Instagram Анастасії Дудки. Дніпро 27 грудня поблизу міського пляжу
Ставок між Гайшином та Чирським. Фото Юрія Бобровніка зі сторінки Facebook
Скріншот зі сторінки Instagram Влада Синиці. Дніпро 28 грудня поблизу Хоцьок

28 грудня команда “ProSlav”, озброївшись рибальським буром, випробувала товщину льоду на Дніпрі за рятувальною станцією. Звісно, через сильний снігопад кататися на ковзанах поки що неможливо. Втім, цього дня товщина льоду на відстані 30 метрів від берега сягнула 11 сантиметрів.

Товщина льоду неподалік берегу на Дніпрі

Рятувальники своєю чергою вкотре звертаються до любителів зимової риболовлі та прогулянок на льоду не виходити на тонку та не сталу кригу.

Та коли буде традиційний каток на території стадіону імені Валерія Лобановського поцікавилася у начальника відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Переяславської міськради Валерія МІЛЬГЕВСЬКОГО.

Він розповів, що для того, щоб залити ковзанку треба тільки тривала морозостійка погода. Звісно, це відслідковують разом із керівництвом стадіону. Та поки на початку січня синоптики прогнозують плюсову температуру, заливати каток і витрачати на це кошти – не доцільно, адже все почне танути навіть до кінця не застигнувши. Як пообіцяли, коли припиняться температурні гойдалки, переяславці та гості зможуть покататися на ковзанці досхочу. Про цінову політику наразі коментувати ще зарано.

Додати коментар