Новорічний вернісаж у Переяславській художній школі

У Переяславській художній школі в переддень новорічних свят 24 грудня 2021 року  традиційно відкрилася виставка творчих робіт юних художників «Новорічний вернісаж».

На ній  представлено біля 300 робіт вихованців школи віком від восьми до чотирнадцяти років. Ніби ожили, наповнилися світлом фойє і два класи першого поверху школи від яскравих, барвистих малюнків, від зігрітих теплом дитячих рук виробів з лози, вишитих панно, тканих  міні-гобеленів, цікавих ліплених фігурок, веселих власноруч виготовлених ялинкових прикрас. 

Виставка вийшла святковою з атмосферою новорічної казки.  Досить розмаїта тематика  робіт юних художників: від нестримних дитячих фантазій, образів казкових героїв, народних мотивів до персонажів  байок Г.Сковороди,  300-річчя з дня народження якого в наступному році ми відзначатимемо,   і, навіть,  глибоко філософські теми. Але зима-чарівниця   залишається однією з найулюбленіших тем дітей: дзвінкі колядники, веселі зимові розваги, сніговички, новорічні дива. Щирі, безпосередні дитячі роботи зворушують, заставляють нас повернутися в безтурботний світ  дитинства. 

Радісним моментом на заході було вручення численних нагород  вихованцям школи, які стали переможцями Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів, фестивалів. Серед них особливу відзнаку Гран-Прі отримали: Колос Катя – у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Світ моєї мрії» («Спалах»),  Подольний Дмитро у Міжнародному конкурсі «Акварель», в якому призові місця виборолили 30 учнів нашої школи.  І, звичайно, в тому, що ми маємо так багато переможців, заслуга і викладачів школи, які  наставляючи дітей, намагаються не порушити їх індивідуальність, як повніше розкрити їх здібності.

З вітальним словом і теплими побажаннями виступила заступник міського голови Оксана Серафимівна Степаненко.  Вона подякувала учням за їхні чудові роботи, вчителям школи, які заохочують  дітей до малювання, розвивають почуття прекрасного. 

Засніжило, замело…  І, здається, снігом замітає все сумне, тривожне, що нас засмучувало в році, що минає, і перед нами новий чистий аркуш,  на якому буде намальована нова, чудова картина..

Діти дарують нам свято! Тож відвідайте виставку, отримайте часточку  дитячого тепла.

Виставка відкрита для огляду з 8.00 до 13.00 щодня,  крім неділі.     

Ірина Кузьмицька,

директор Переяславської художньої школи

 

 

Додати коментар