Ділимося досвідом з колегами

23 грудня 2021 року на базі Дем’янецької гімназії в режимі онлайн відбулося засідання професійної спільноти вчителів української мови та літератури у формі воркшопу з теми «Розвиток громадянських компетентностей на уроках української мови та літератури».

Захід розпочала консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників  Олена Петрик, яка зауважила, що  становлення громадянина є одним із найактуальніших завдань сучасної освіти й виховання в Україні. А громадянська компетентність, розглядається як одна з ключових компетентностей людини. Громадянську компетентність розуміють як здатність людини активно, відповідально й ефективно реалізовувати громадянські права та обов’язки з метою розвитку демократичного громадянського суспільства.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор гімназії Людмила Аронська, яка акцентувала увагу присутніх на актуальності питання якісної організації освітнього процесу на уроках словесності.

З практичними лайфхаками щодо використання онлайн інструментів поділилася вчитель української мови та літератури Дем’янецької гімназії Наталія Корзун. Для учасників заходу вона провела інтерактивні вправи з використанням дошки Padlet, Jamboard, Wordwal, у ході яких педагоги визначили систему компетентностей для формування громадянської відповідальності.

Зустріч була цікавою, змістовною, інформативною та практичною. Педагоги надихнулися до пошуку нових ідей, задумів, удосконалення набутого досвіду, знань та умінь.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар