У Переяславі відзначили 130-річчя баскетболу з гравцями суперліги (ВІДЕО)

З нагоди 130-річчя баскетболу 21 грудня в Переяславі федерація баскетболу України організувала святковий захід.

У спортзалі ЗОШ №7 івент-менеджер федерації Ярослав Лех, гравчиня клубу «Будівельник» (Київ) і національної збірної Дарія Завидна та форвард «Київ-Баскету», кандидат до збірної України Артем Ковальов зустрілися з вихованцями місцевої спортивної школи. Гості привезли в подарунок 30 тренувальних м’ячів, а також провели з юними баскетболістами естафети та майстер-класи і навіть позмагалися один на один.

Фото: надане Іриною Биковою

Як зазначила тренер спортшколи Ірина Бикова, такі заходи в столиці федерація практикувала і раніше, а ось в Переяславі, де баскетбол розвивають понад три десятиліття, його провели вперше. Зараз цим видом спорту в нашому місті займається близько 190-та дітей, і 120 з них з великим ентузіазмом прийшли, щоб зустрітися з відомими баскетболістами. Враження й емоції – неймовірні.

 

А ось що сказала Дарія Завидна: «Ми довго вибирали, куди поїхати. І коли дізналися, що в Переяславі баскетболом захоплюється понад півтораста дітей, вже не сумнівалися. І зробили правильний вибір: тут дітей не лише цікавить усе про цей вид спорту, а у них ще й досить гарний рівень гри».

Дарія Завидна: "Тут дітей не лише цікавить усе про цей вид спорту, а ще й  досить гарний рівень гри"Дарія Завидна: “Тут дітей не лише цікавить усе про цей вид спорту, а ще й досить гарний рівень гри”Фото: Із сайту Федерації баскетболу України

Подібні враження були і в Артема Ковальова: «Знаю по собі, як це – поспілкуватися з гравцем відомої команди. Пам’ятаю, в дитинстві, я жив тоді в Маріуполі, до нас, хлопчаків-баскетболістів, приїхав гравець «Азовмашу» В’ячеслав Биков. Це було так круто для нас! Сподіваюся, переяславським дітям сьогоднішня зустріч теж дасть такий же поштовх».

Додати коментар