П’ятниця, 26 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

У Переяславі відкрилася резиденція Святого Миколая. Що чекає на відвідувачів?

У Переяславі відкрилася резиденція Святого Миколая. Що чекає на відвідувачів?Резиденція Святого Миколая, створена працівниками НІЕЗ «Переяслав», відчинила двері для гостей. З 11 до 19 грудня на вул. Шевченка, 6 дорослі та діти можуть зустрітися із Чудотворцем, написати йому листа, відвідати майстер-класи та зробити пам’ятні світлини біля казкових фотозон.

Першими з Миколаєм зустрілися вихованці Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Переяслав», що у селі Циблі. В.о. директора центру Елла Смаль зазначила, що на запрошення гендиректора НІЕЗ «Переяслав» Олексія Лукашевича регулярно приїздять до заповідника, де для дітей позбавлених батьківського піклування та сиріт проводять цікаві екскурсії та майстер-класи. Відтак, напередодні новорічних свят для 34 дітей від 5 до 17 років влаштували зимову казку. Серед них і малеча з багатодітних сімей, в одній з таких шестеро дітей.

 

З вітальним словом звернувся до відвідувачів Олексій Лукашевич, який підкреслив важливість збереження та відродження українських традицій. З прийдешніми святами маленьких гостей привітав народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Федієнко, за сприяння якого прикрасили резиденцію та придбали для дітей подарунки. Він також вручив дитячому центру два ноутбуки, зазначивши, що оскільки сам є головою підкомітету цифрової інфраструктури, розуміє важливість створення сучасного комп’ютерного класу, де б діти мали необхідні умови для здобуття повноцінної освіти.

На зустріч з Миколаєм приїхали 34 дитиниНа зустріч з Миколаєм приїхали 34 дитини Автор: Ірина Мадісон

– Я провів у Переяславі все дитинство, оскільки моя мати звідси і хрещені батьки, тож це місто я добре знаю, – розповів Переяслав.City Олександр Федієнко. – Я вважаю, що Переяслав – найунікальніше місто Київщини, і його справді можна зробити меккою туризму. Тут все для цього є, потрібно тільки зробити музеї інтерактивними, ще більш цікавими і привабливими для відвідувачів. Також треба, щоб місто стало комфортнішим для туристів, повинен бути зручний готель. Зі свого боку, сприятиму розвитку Переяслава, бо переймаюся і вболіваю за нього.

Олександр Федієнко подарував центру два ноутбукиОлександр Федієнко подарував центру два ноутбуки Автор: Ірина Мадісон

Після інтерактивно-розважальної програми маленьких гостей провели до дерев’яної хатинки, де осів святий угодник. У затишному просторі усе викликає щире захоплення та відчуття свята: мерехтіння ліхтариків та вогників, ошатно вбрана ялинка з купою подарунків, казковий трон.

Хатинка Миколая ЧудотворцяХатинка Миколая Чудотворця Автор: Ірина Мадісон

Кожна дитина змогла пригорнутися до чарівника та поділитися бажаннями, найсміливіші – сідали на коліна та декламували вірші. Кожен особисто отримав від Миколая пакунки з гостинцями. Співробітники заповідника висловлюють подяку начальнику центру зв’язку та управління Михайлу Римарю за надання обладнання та транспорту.

 Завітати в гості до Святого Миколая можна до 19 грудня:
  • 11-12 грудня з 12:00 до 20:00
  • 13-17 грудня з 16:00 до 20:00
  • 18-19 грудня з 12:00 до 20:00.

Спеціальні гості хатинки Святого Миколая:️

  • 17 грудня – з 16:00 до 20:00 відбудеться майстер-клас з розпису пряників від кондитерки Оксани Корнієнко;
  • 18 грудня – з 12:00 до 20: відбудеться майстер-клас з аквагриму від Віолети Бойко.

Щоб попередньо домовитись про відвідування резиденції Святого Миколая, телефонуйте за номером +38-095-796-89-60. Вхід вільний.

Кожен отримав гостинці від Святого МиколаяКожен отримав гостинці від Святого Миколая Автор: Ірина Мадісон

Джерело

Додати коментар