Комісія щодо пам`ятника Сікорському зібралась знову. Миколі Богатирю запропонують інші приміщення для “просвітницького центру”

Сьогодні, 3 грудня у стінах міської ради знову відбулося засідання комісії, щодо встановлення пам`ятника Михайлу Сікорському. На цей раз члени комісії мала визначитися між двома варіантами: вул. Шевченка, 3 (територія “Просвітницького центру”) та вул. Шевченка, 8-10 (між музеєм Заповіту Т.Г.Шевченка та будівлею, де знаходиться Музей трипільської культури). 

Петро Пурденко продемонстрував 2 візуалізації з попередньо запропонованих місць та підтримав встановлення пам’ятника за адресою Шевченка 8-10. Зображення ви можете бачити нижче:

Візуалізація місця встановлення пам`ятника за адресою вулиця Шевченка 8-10:

Візуалізація місця встановлення пам`ятника за адресою вулиця Шевченка 3:

Іван Якименко наголосив, що будівля на вул. Шевченка 3 в поганому стані, а за умови знесення будівлі відкриється чудовий краєвид на “Свято-Троїцький храм”, а на території треба облаштувати сквер та поставити в ньому пам`ятник Сікорському. До його думки долучився і директор НІЕЗ Олексій Лукашевич, котрий продемонстрував документ, який буцімто засвідчує що дана будівля знаходиться в аварійному стані. На його думку, панорама на “Свято-Троїцький храм” буде виглядати привабливіше ніж будівля “просвітницького центру”,  а Микола заслуговує на краще приміщення для ведення своєї просвітницької діяльності. До цих думок приєднався й Олександр Колибенко додавши, що на території вул. Шевченка 8-10, памятник Сікорському буде стояти біля туалету і це є неприємним,  але ми поки що ніякого туалету там не бачимо. Віталій Коцур додав, що такий центр неодмінно має бути, але не в такому стані як він є зараз.

Микола Богатир почав свій виступ з того, що цей пам`ятник неймовірно важливий, він точно потрібний. Він запевнив, якщо провести ремонт цієї будівлі, вона буде служити ще довго. Микола детально розповів про плани та уже пророблені справи у приміщенні “просвітницького центру” та запевнив, що він має знаходитися саме у цьому місці, де знаходиться зараз, адже це місце ідеально підходить для проведення туристичних екскурсій. Він подякував, що є різні думки та члени комісії маємо можливість обговорення. Закінчив свій виступ проханням до усіх членів комісії максимально зважити ці варіанти та прийняти те рішення, яке допоможе подальшому розвитку Переяслава. Оксана Степаненко підтримала Миколу Богатиря та додала, чи хотів би Сікорський, щоб для встановлення його пам`ятника, зносили цю будівлю. 

В цілому обговорення було дуже жвавим, але закінчилося воно рішенням перенесення голосування на наступну середу. До цього часу мають запропонувати Миколі Богатирю інші приміщення, можливо знайдеться якесь, котре буде таким самим, а то й вигіднішим для існування такого “просвітницького центру”.

 

Додати коментар