Переяславці – серед лауреатів фестивалю “Сурми звитяги”

Цієї осені артисти Переяславської громади вперше взяли участь у Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв «Сурми звитяги» і вже мають чим похвалитися!

вихованці хору молодших класів Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці, керівник Ноздровська Юлія, концертмейстр Погасій Наталія, – ІІ місце в номінації «Вокальні та вокально-інструментальні ансамблі, вокально-хорові колективі»;

вокальний ансамбль «Дівчата з України» Переяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, керівник Владислав Брик, – ІІІ місце в номінації «Вокальні та вокально-інструментальні ансамблі, вокально-хорові колективі»;

Сандига Віталій, соліст Переяславського центру культури і мистецтв, керівник Александрова Наталія, – лауреат фестивалю, номінація «Солісти – вокалісти»;

Дует «Lyach | Petrova» Університет Григорія Сковороди в Переяславі, керівник Анастасія Петрова, – лауреати фестивалю, номінація «Вокальні ансамблі».

В силу об’єктивних та незалежних від оргкомітету обставин (карантинні заходи, пов’язані з пандемією COVID-19) було вирішено гала-концерт провести у форматі запису кожного учасника окремо і на розгляд глядачів подати результат у вигляді вже змонтованого концерту. Віталій Сандига і дует «Lyach | Petrova» єдині представники Київщини, які взяли участь у записі гала-концерту Фестивалю, що проходив у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Про це при особистій зустрічі із переяславськими артистами повідомив керівник проекту «Сурми звитяги», голова оргкомітету, громадський діяч, один з ініціаторів створення фестивалю та відзначення на Львівщині свята Героїв, голова правління ГО «Сурми звитяги», ГО «Львівське регіональне відділення Інституту державознавства», член ЦНВ ім. Степана Бандери Володимир Степанишин. Він тепло відгукувався про виступи переяславців і висловив надію, що наступного року усі ще раз зустрінуться на сцені академічного театру, але вже не на записі виступів, а в рамках повноцінного гала-концерту талантів нашої безмежно багатої України.

Додамо, що за переяславців щиро вболівали батьки та численний гурт підтримки. Із приємними враженнями від передсвяткового містично-історично-сучасно-цукерково-кавового Львова та пам’ятними подарунками переяславці повернулися на рідну малу батьківщини.

Довідково.

Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» (далі – Фестиваль) проводиться з метою: широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських націоналістів, Української Повстанської Армії, сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах Революції Гідності, та підтримувати і прославляти бойовий дух наших воїнів на фронтах Операції об’єднаних сил ЗСУ (ООС).

Фестиваль проводиться у номінаціях:

«Солісти-вокалісти»;

«Вокальні, вокально-інструментальні та вокально-хорові ансамблі»;

«Оркестри та інструментальні ансамблі»;

«Живописна, графічна, декоративно-тематична композиція»;

«Героїко-патріотична хореографічна композиція»;  

«Авторська пісня»;

«Художнє читання та авторська поезія».

 

Додати коментар