Дванадцять новобранців з Переяслава відправилися служити до армії. Триває осінній призов

На Переяславщині триває осінній призов чоловіків на строкову військову службу. За час підготовки юнаки призовного віку — від 18 до 27 років — встигли отримати повістки, з’явитися до військкоматів, пройти медичну комісію й отримати висновок — «придатний». Сьогодні, 23 листопада, дванадцятьох із них до армії проводжали представники міської влади, родичі, друзі та кохані дівчата.

Військовий комісар Андрій Конон розповів, що нинішній призов кількісно дещо зменшився — усього цієї осені буде призвано близько 25 хлопців. Після проведення відповідної підготовки, новобранці служитимуть у Прикордонних військах, Нацгвардії та Збройних Силах України.

— На початку призову ми проводимо заходи щодо вивчення особового складу хлопців, їхні морально-ділові якості. Враховуємо побажання призовників, загалом вони самі обирають, де проходити службу. Ми відібрали кращих. Вони вже пройшли перевірки, сьогодні будуть направлені й розміщені в обласному збірному пункті. Завтра з ними проведуть бесіду представники підрозділу Нацгвардії і Прикордонних військ, і вони вирушатимуть у військові частини.

 

Автор: Ірина Мадісон

18-річний Михайло Голубенко з Переяслава — один із тих, кому цієї осені належить поповнити лави українського війська. Хлопець закінчив 9 клас п’ятої школи, затим отримав спеціальність електромонтажника в центрі професійно-технічної освіти.

— Це борг Батьківщині, тож я вважаю за потрібне, що кожен чоловік має відслужити, і я в тому числі. Можливо, після армії продовжу служити далі за контрактом, — каже Михайло. Провести хлопця прийшла мама Руслана Канівець: «Трішки хвилюємося, щоб йому добре служилося. А раптом йому справді сподобається, підтримаємо його в бажанні продовжити службу».

Провести юнаків до армії прийшли рідні, друзі і кохані дівчатаПровести юнаків до армії прийшли рідні, друзі і кохані дівчатаАвтор: Ірина Мадісон

У тому, що відслужити в армії — його чоловічий обов’язок, переконаний і 18-річний Андрій Слюсар. Хоча хлопець заочно здобуває освіту в Переяславському виші, усе ж вирішив йти на строкову службу. Тато Андрія Олег зізнався, що в юності дуже хотів піти служити до армії, та через вади зору не вдалося пройти медкомісію. Тепер його мрію втілить син.

Переяславцю Олексію Задвірному 24 роки, він уже має за плечима вищу освіту за фахом історика та досвід роботи в поліції. Отримавши повістку, навіть не думав переховуватися від служби.

— Служитиму у військах Національної гвардії. Оскільки працював у поліції, думаю, це найоптимальніший варіант. Вдома чекатимуть батьки й кохана дівчина Христина, вона сьогодні прийшла провести мене. Щодо професії після завершення служби ще не вирішив, але вчителем історії не планую точно.

Андрій Конон обіцяв хлопцям підтримку у будь-який час добиАндрій Конон обіцяв хлопцям підтримку у будь-який час добиАвтор: Ірина Мадісон

В урочистій церемонії відправлення призовників взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Фесенко та заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Степаненко. Вони вручили пам’ятні подарунки від міської ради та побажали майбутнім військовослужбовцям легкого виконання свого обов’язку перед Батьківщиною та рідним народом, стати справжніми чоловіками та повертатися додому загартованими та змужнілими.

Із напутнім словом до новобранців звернувся військовий комісар Андрій Конон. Зазначив, що при виникненні запитань під час проходження служби в будь-який час доби можуть телефонувати йому особисто. Побажав знайти вірних армійських друзів, які неодмінно залишаться з ними на все життя.

Джерело

Додати коментар