У Переяславській громаді відбудеться конкурс ялинкових прикрас

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення конкурсу на кращу новорічну прикрасу та атрибут нового року «Новорічний подарунок Переяславській громаді» 

У рамках проведення підготовки до новорічно-різдвяних свят відділом культури і туризму Переяславської міської ради оголошується конкурс на кращі новорічні прикраси та атрибути нового року «Новорічний подарунок Переяславській громаді». 

I. Загальні положення

1.1. Конкурс прикрас та атрибутів «Новорічний подарунок Переяславській громаді» (далі – Конкурс) проводиться з метою формування практичних вмінь і навичок по виготовленню новорічних прикрас, які символізують народні традиції, привабливого зовнішнього вигляду ялинок, які будуть встановлені у парку імені Тараса Шевченка, створення святкової атмосфери для мешканців і гостей громади в Новорічні та Різдвяні свята, підтримки обдарованих дітей та молоді. 

1.2. Положення про Конкурс розповсюджується через відділ культури і туризму Переяславської міської ради, відділ освіти Переяславської міської ради, засоби масової інформації, інтернет мережі. 

II. Умови і порядок проведення Конкурсу

2.1. Конкурс проводиться до 14.12.2021 року. 

2.2. До участі у Конкурсі залучаються заклади освіти, позашкільної освіти, заклади культури та всі бажаючі жителі громади.

2.3. Вироби (новорічні іграшки, прикраси, атрибути тощо) на участь у Конкурсі приймаються з 29.11.2021 до 14.12.2021 за адресою: м. Переяслав, вул. Г. Сковороди, 81, відділ культури і туризму Переяславської міської ради (І поверх, окремий вхід), контактні телефони: (04567)-5-66-54, 0934737012.

2.4. Вироби, що надійшли 15.12.2021 й пізніше участі в конкурсі не беруть, але можуть бути використані для оформлення ялинок, які будуть встановлені у парку імені Тараса Шевченка.

2.5. Роботи мають бути:

2.5.1. На ялинку:

– яскравими та мати естетичний зовнішній вигляд;

– об’ємними (у вигляді кулі, іграшки, геометричної фігури, казкових персонажів тощо) – але без використання одноразового пластикового посуду та поліетилену;

– розмір іграшки – від 30 см;

– довжина гірлянди – від 5 м;

– виготовленими з найбільш поширених матеріалів (шишок, хвойних гілок, соломи, деревини, мішковини та інших природніх матеріалів рослинного та тваринного походження), які є вологостійкими. 

2.5.2. Атрибути (символ наступного року – Тигр, різні скляні та пластикові іграшки, свічки, свічники, гірлянди, світильники, вінтажні новорічні статуетки й шкатулки, новорічні вінки, великі подарункові коробки та інші подібні предмети й дрібнички):

– відповідати новорічно-різдвяній тематиці;

– мати презентабельний зовнішній вигляд.

2.5.3. Обов’язковим елементом кожної конкурсної роботи є гачок для закріплення її на ялинці. 

2.6. До поданих робіт необхідно прикріпити інформацію, у якій вказати прізвище, ім’я автора роботи, клас, школу (гурток, заклад).

2.7. У конкурсі не беруть участь готові фабричні композиції та сучасні ялинкові прикраси.

III. Критерії оцінювання

3.1. Роботи повинні бути виконаними в традиції іграшки новорічно-різдвяного циклу та оцінюватимуться за такими критеріями:

– авторська техніка виконання;

– креативність та інноваційний підхід до створення новорічної іграшки, атрибуту свята;

– презентабельність, естетичність, оригінальність;

– використані матеріали для виготовлення іграшки або атрибуту.

IV. Підведення підсумків та визначення переможців

4.1. Підведення підсумків огляду-конкурсу здійснюється членами конкурсної комісії (журі), після проведення конкурсу.

4.2. Членами конкурсної комісії буде обрано 10 кращих конкурсних робіт, автори яких будуть нагороджені подяками відділу культури і туризму Переяславської міської ради та цінними подарунками.

4.2. Оцінювання робіт кожного учасника буде здійснюватися членами конкурсної комісії за 5-бальною системою.

4.3. Нагородження переможців відбудеться у рамках відкриття головної ялинки міста 19 грудня 2021 року.

V. Склад конкурсної комісії:

1. Степаненко Оксана Серафимівна – заступник міського голови, голова конкурсної комісії;

2. Скляренко Анна Сергіївна – начальник відділу культури і туризму Переяславської  міської ради;

3. Ярмоленко Петро Миколайович – начальник відділу освіти Переяславської міської ради;

4. Руденко Юрій Миколайович – головний спеціаліст відділу культури і туризму Переяславської міської ради;

5. Радіоненко Тетяна Вікторівна – завідувач науково-дослідним відділом «Меморіальний музей Г. С. Сковороди» НІЕЗ «Переяслав»;

6. Товкун Ніна Іванівна – директор Переяславського Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді;

7. Близнюк Тарас Олексович – директор КЗ «Переяславський ЦКМ»;

8. Демченко Євгенія Валеріївна – художник КЗ «Переяславський ЦКМ»;

9. Леляк Людмила Панкратівна – керівник народного театру КЗ «Переяславський ЦКМ» ;

10.  Літкова Алла Владленівна – голова творчої спілки «Мистецтво життя»;

11. Слюсар Ірина Володимирівна – голова депутатської комісії з питань освіти, культури, роботи з молоддю, фізкультури та спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я (за згодою);

12.  Анікієв Юрій Іванович, голова депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестицій, цін, тарифів, житлово-комунальних відносин, тарифів, екології, благоустрою, підтримки підприємництва та охорони культурної спадщини (за згодою)

Додати коментар