Норми для нарахування субсидії збільшать удвічі мешканцям “червоної” карантинної зони

У Бориспільському районі профінансовані кошти на пільги та субсидії за жовтень, платіжні доручення передані до казначейства, повідомила 9 листопада начальниця управління соціального захисту населення Бориспільської РДА Інна Білецька.

Відтак 9836 отримувачів із Бориспільського району отримають загалом майже 9 млн 410 тис. грн допомоги. Протягом трьох календарних днів, тобто до кінця поточного тижня, кошти надійдуть у банки для зарахування на карткові рахунки отримувачів субсидій.

Для жителів сільських громад Переяславщини нарахування та виплату соціальних допомог та субсидій здійснюється саме цією службою. Жителі Переяславської міської ТГ з цих питань обслуговуються управлінням соцзахисту Переяславської міськради.

 Інна Білецька підтвердила, що у зв’язку з запровадженням «червоного» рівня карантину на Київщині, з жовтня на 50% збільшені соціальні нормативи споживання комунальних послуг для нарахування житлових субсидій.

Такий порядок визначений постановою Кабміну, на яку посилається у рішенні з цього приводу Міністерство соціальної політики.

Це стосується витрат на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води, незалежно від кількості фактичних днів дії карантину на визначений місяць.

Тож працівники соціальної служби Бориспільської РДА при здачі бази даних у листопаді додатково здійснять перерахунок виплат субсидіантам і за жовтень з урахуванням 50% збільшення соціальних нормативів.

Джерело

Додати коментар