Рік математики

Національно-патріотичне виховання, яке є визначальним

 у формуванні духовних цінностей молоді, сьогодні актуальне як ніколи. Адже саме духовність і високий рівень свідомості є основою майбутнього політичного, економічного та культурного розвитку нашої держави. І покликання освітніх закладів полягає у тому, щоб крім міцних знань забезпечити у молодих людей формування духовно багатого та національно свідомого світогляду. Найважливішим пріоритетом національно-патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, кожної людини.

На зібранні вчителів математики, яке відбулося 9 листопада на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 розглядалися методи та види роботи, які можна застосовувати на уроках математики, з метою формування в учнів почуття любові до України, до рідного краю, формування в учнів знань, та уявлень про досягнення нашої країни в галузі науки.

Народознавчий матеріал є невичерпним багатством для виховання справжнього українця, школяра – маленького патріота з усіма загальнолюдськими якостями. Народознавчий матеріал – цілюще джерело для виховання позитивних моральних якостей. Народні надбання – це святиня для кожного українця. Тому Ольга Павленко та Вікторія Мартиненко, вчителі математики загальноосвітньої школи №7, вважають за необхідне прилучати учнів до цих джерел на уроках математики, які, в свою чергу, стають цікавішим для учнів. На семінарі вони запропонували колегам задачі з елементами народознавства, які можна використати на різних етапах уроку. Якщо навіть діти знатимуть відповідь на деякі питання з уроків історії, то на уроках математики правильна відповідь приймається лише за умови підтверджуючих розрахунків.

Учасники заходу взяли для себе багато цікавої інформації, яку зможуть використати у своїй роботі.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників 

Додати коментар