Математичний інтенсив

26 жовтня 2021 року в Переяславській гімназії відбувся навчально-методичний семінар «PISA-2022: поради, як вчителям математики підготувати учнів до тестування». Дослідження PISA проводиться кожні три роки, починаючи з 2000 року, шляхом тестування навичок і знань 15-річних учнів. Вважається, що в більшості країн саме в цьому віці учні закінчують основну школу, і постають перед вибором професії і загалом майбутнього життєвого шляху. Однак PISA не перевіряє рівня навчальних досягнень учнів, натомість оцінює наскільки учень зможе використовувати знання й уміння, отримані в школі, за можливих життєвих труднощів і викликів. Крім оцінки предметних компетентностей, метою PISA також є визначення чинників, що впливають на рівень навчальних досягнень учнів .

Вчителі Переяславської гімназії  Катерина Свербута та Ірина Якименко підготували презентаційний меседж. Вони ознайомили з характеристикою інструменту всесвітнього оцінювання якості освіти PISA-2018, висвітлили проблеми базових математичних розрахунків українських школярів, оскільки серед 79 країн світу Україна зайняла середні позиції у рейтингу та надали методичні поради колегам щодо організації активних методів навчання.

Ольга Якименко та Любов Майборода наголосили на важливості даної теми та як впливає навчальне середовище в класі на  викладання й навчання учнів.

В ході заходу надано методичні поради учителям щодо організації активних методів навчання під час підготовки учнів до тестування.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар