Про тепло в дитсадочках та карантин: запитали в громадах

Школи столиці припинили відвідувати здобувачі освіти з 23 жовтня до 8 листопада. Про це напередодні повідомив міський голова Києва Віталій КЛИЧКО, коментуючи ймовірний перехід столиці до “червоної зони”. Канікули для київських школярів триватимуть до 31 жовтня, а далі прийматимуть додаткове рішення про дистанційне навчання або додаткові канікули. Що ж до дитячих садочків столиці, то вони продовжують свою роботу в звичному режимі.

Про те, яка ситуація у дошкільних навчальних закладах Переяславської громади та сусідніх із нею дізналися в керівників відділів освіти. 

Відтак, як повідомив начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро ЯРМОЛЕНКО, згідно з рекомендаціями Міністерства освіти та науки школи громади на двотижневих канікулах до 31 жовтня. Опалювальний сезон у дитячих садках міста розпочався минулої п’ятниці, 22 жовтня. Це стосується усіх, окрім “Малятка”, найменшого в місті, який опалюється газом, оскільки відділ освіти на стадії переукладання договорів на постачання газу.

“Хоча ми подали все необхідне в перший же день, та досі чекаємо. Решта садочків по місту, які залежать від централізованого опалення безперебійно працюють. У Великій Каратулі послуги з теплопостачання дошкільному закладу надає ТОВ “ГК”УКРСПЕЦТЕПЛО”,  а у невеличкому садочку Мазінок гріються завдяки своїй твердопаливній котельні. Усі групи закладів відкриті та працюють, на щастя, на карантині нікого немає. Опалювальний сезон у дитячих садочках фактично почався декілька днів тому та для того, щоб приміщення набрало потрібну температуру треба зачекати декілька днів”, – пояснив Петро Миколайович. 

Дошкільнята Дівичківської, Ташанської та Студениківської громад можуть відвідувати заклади, які працюють у звичному режимі. У Циблівській громаді твердим паливом обігрівають тільки дитячий садочок у Хоцьках, а в Циблях такий же – централізовано. 

“У нас не працює садочок у Світанку через те, що там залежні від газового опалення і в зв’язку з перезаключенням договорів, ми не можемо поки що обігріти його приміщення. Дошкільний заклад, що в Пологах Яненках змушені закрити вже 22 листопада через малу кількість дітей, яких у подальшому довозитимемо в сусідні Лецьки чи Циблі. І надалі він залишиться сезонним”, – розповіла начальник відділу освіти Циблівської сільської ради Ольга ХАБА.

Щодо того, чи збираються школи з 1 листопада продовжити навчання у дистанційному форматі, то всі керівники відділів освіти опитаних громад в очікуванні рекомендацій Міністерства освіти та науки України, та ближче до закінчення канікул прийматимуть додаткове рішення. 

Додати коментар