Навчаємось разом

21 жовтня 2021 року відбувся навчальний семінар «Цифрові інструменти сучасного вчителя як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів Нової української школи» для вчителів географії загальноосвітніх закладів Переяславської територіальної громади. 

До участі в заході були також запрошені і інші бажаючі вчителі предметів природничого циклу.

Консультант ЦПРПП Галина Лавренюк окреслила можливості використання цифрових інструментів в умовах дистанційного навчання.

Особливу увагу на заході зосередили на універсальній онлайн-дошці (онлайн-стіні) з інтуїтивним інтерфейсом Padlet, яку легко опанувати й застосовувати в освітньому процесі. Вона може бути використана для організації проєктної роботи, індивідуальних завдань або як інструмент збору інформації від усіх учасників навчання в одному місці.

Вчитель географії гімназії, вчитель- методист Ольга Чемерис представила покроковий алгоритм створення та налаштування вищезазначеної програми, можливості організації формувального оцінювання, зворотного зв’язку, роботи в групах, співпраці з батьками з використанням цього ресурсу. Всі присутні мали нагоду створити власну дошку Padlet.

Учасники заходу навчилися працювати з графічним редактором Canva, який відмінно підходить для тих, хто робить перші кроки в дизайні, навчилися створювати графічні матеріали. 

Бажаємо педагогам підвищувати свою цифрову компетентність, відкривати нові шляхи реалізації власних професійних умінь і навичок для забезпечення якісної освіти в умовах дистанційного навчання!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар