Новій українській школі – нова фізична культура

У серпні вчителі фізичної культури Переяславської територіальної громади взяли участь у Всеукраїнському онлайн семінарі-нараді «Фізична культура – здорове покоління». У рамках заходу було презентовано модельну програму з фізичної культури для 5–6 класів, яку цього року розпочали пілотувати і апробувати у закладах  освіти. .

Основне завдання програми – здійснювати не спортивну підготовку учнів, а розвивати їхню рухову активність. Програма містить понад 45 варіативних модулів – із них учні за погодженням із вчителем і шляхом анкетування зможуть обирати по 12-16 тих модулів, які опановуватимуть протягом навчального року. До їхнього переліку увійшли, як популярні види спорту, так і зовсім нові, але не менш цікаві та захоплюючі, такі як: фрізбі, чирлідинг, петанк, флорбол та ін

20.10.2021р. вчителів фізичної культури  ЗОШ І-ІІІст.№3  Володимир Бражник та Дмитро  Савік провели воршоп для вчителів Переяславської територіальної громади, презентувавши застосування нових модулів , які вони  використовують у своїй роботі протягом трьох років , показали роботу спортмайданчика «Активні парки – локації здорової України» який встановлено для реалізації соціального проєкту, започаткованого Президентом України Володимиром Зеленським в рамках програми «Здорова країна».

Чимало часу присвячено практичним заняттям з бадмінтону та флорболу, де вчителі громади мали змогу наочно побачити, а потім і самі продемонструвати, як за допомогою звичайного спортивного інвентарю – футбольні м’ячі, тенісні м’ячики, пластмасові хокейні ключки, тенісні ракетки тощо – можна урізноманітнювати вправи та робити їх цікавими для учнів. Також було презентовано новий підхід до впровадження руханок не лише на уроках фізичної культури, а й під час так званих «хвилинок» активності.

Навчання пройшло  у дружній атмосфері професійного спілкування, яке для кожного стало стартом для подальшого самовдосконалення та продуктивної роботи.

Віримо, що разом  досягнемо головної мети – зробити уроки фізкультури корисними, сучасними та цікавими для школярів.

 

 

 

Додати коментар