Вакцинація та канікули у навчальних закладах сусідніх громад

У більшості регіонів України показник вакцинованих працівників шкіл сягнув 80% та продовжує зростати. 

Про це, коментуючи хід вакцинації працівників освітньої сфери, повідомив 11 жовтня міністр освіти Сергій ШКАРЛЕТ.

«Кількість учителів і працівників шкіл, які обирають шлях щеплення задля збереження свого здоров’я й очного навчального процесу продовжує зростати. За оновленою статистикою, принаймні одну дозу вакцини від COVID-19 отримали вже 83,8% освітян», – сказав міністр освіти. 

Про те, яка ситуація з вакцинацією працівників шкіл та дитячих садочків станом на 12 жовтня, запитали у начальників відділів освіти Переяславської громади та сусідніх, які раніше входили до Переяслав-Хмельницького району. 

Як повідомила начальник відділу освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення Студениківської громади Людмила ШЕВЧЕНКО учні навчальних закладів у цій громаді підуть на осінні канікули з 18 до 30 жовтня включно, а середній показник вакцинації освітян складає 85%. 

Загалом по школах відсоток вакциновиних виглядає так: 

✔Студениківський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів – 95,4%

✔Переяславське НВО “ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО” – 94,1%

✔Семенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 82,3%

✔Пристромська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 85,3%

✔Соснівська філія “ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО” Студениківського ОЗЗСО І-ІІІ ст. – 86,6%

✔Переяславський ЗДО – 62,5%

✔Пристромський ЗДО “Малятко” – 81,8%

✔Студениківський ЗДО “Малятко” – 84,6%.

Дошкільні навчальні заклади, поки що, відповідно до Постанови Кабміну, можуть працювати незалежно від відсотку вакцинованих в них працівників. 

У навчальних закладах Дівичківської сільської ради на осінні канікули підуть 18 жовтня. Про це та інше повідомила начальник відділу освіти та охорони здоров’я Наталія ШАБЛІЄНКО. У громаді ще до початку навчального року вакцинувалися більш, ніж 80% працівників Єрківецької гімназії. У двох закладах громади, Дівичківському НВО та Єрківецькій гімназії, по два класи перебувають на самоізоляції та, відповідно, дистанційному навчанні. 

Загалом ситуація з вакцинацією працівників навчальних закладів є такою: 

✔Дівичківське НВО “ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО” – 90%

✔Стовп’язьке НВО “ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО”  – 97,3%

✔Ковалинське НВО “ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО” – 96,4%

✔Єрківецька гімназія – 85,7%.

Таміла ДУБИНАначальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Ташанської сільської ради, відзначила, що всі чотири навчальні заклади громади вакциновані в середньому на 86,6%. У громаді на канікули збираються від 25 жовтня (інформація станом на 13 жовтня, ред.). Наразі всі школи працюють у звичному режимі, а кількість вакцинованих працівників у кожному навчальному закладі виглядає так: 

✔Малокаратульський ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО – 81,2%

✔Ташанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО – 90%

✔Виповзький ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО – 82,5%

✔Полого-Вергунівський ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО – 92,7%.

Про епідемічну ситуацію у навчальних закладах Циблівської сільської ради розповіла начальник відділу освіти Ольга ХАБА:

“На сьогоднішній день (13 жовтня, ред.) навчальні заклади нашої громади працюють, на щастя, у звичному режимі. Вже з наступного понеділка учні на тиждень підуть на канікули, бо це передбачено структурою навчального року, де ми визначили саме цей період осіннього відпочинку учнів. Що ж до вакцинації працівників закладів освіти, то фактично всі мають більше 80% вакцинованих”.

У розрізі окремих навчальних закладів це виглядає так:

✔Циблівський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів – 87,8%

✔Хоцьківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів – 83,9%

✔Лецьківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО – 100%

✔Світанківська філія Циблівського ОЗЗСО – 85,3%

✔Циблівський ЗДО “Колосок” – 47,6%

✔Хоцьківський ЗДО “Сонечко” – 90%.

У Переяславській міській територіальній громаді школи провакциновані в середньому майже на 90%. Що ж до закладів дошкільної освіти, то, за словами начальника відділу освіти Петра ЯРМОЛЕНКА, середній показник сягає 84%.

“На дистанційному навчанні в громаді перебувають по одному класу в міських “п’ятій”, “другій”, “четвертій” школах та гімназії. Ще дві групи у дитячих садочках “Берізка” та “Сонечко” знаходяться на самоізоляції через хворобу вихователів”, – повідомив Петро Миколайович.

Як і планувалося, у Переяславській громаді учні підуть на канікули з наступного понеділка, 18 жовтня. 

Міністерство охорони здоров’я продовжує наполягати на тому, щоб нещеплених освітян відсторонювати від роботи. Виданий відомством наказ про віднесення освітян до переліку працівників, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, відповідає чинному законодавству, через що невакцинованих педагогів незабаром хочуть відстороняти від роботи.

За словами міністра МОЗу Віктора ЛЯШКА, механізм відсторонення за відмову від вакцинації вже давно працює, а сам наказ набере чинності через місяць (8 листопада, ред) Найближчим часом із цього приводу нададуть відповідні роз’яснення МОЗ і Державна служба з питань праці. 

Додати коментар