Нові правила пасажирських перевезень: що та коли змінюється?

На засіданні Кабінету Міністрів України у понеділок, 11 жовтня, затверджено нові правила пасажирських перевезень на час дії карантину.

Своїм рішенням Кабмін вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. 

Відтак, за новими правилами, з 21 жовтня міжрегіональні (міжобласні) регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у регіонах із жовтим, помаранчевим чи червоним рівнем епіднебезпеки дозволять за умови наявності у всіх пасажирів документа про отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який дійсний 72 години.

Проте ці нові правила перевезень між регіонами не стосуватимуться неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті», – пояснив міністр. 

Варто зауважити, що відповідні правила не застосовуватимуть до міських та внутрішньообласних перевезень. 

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Додати коментар