14 жовтня – День захисників та захисниць України, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиціі!

Шановні земляки, захисники України!

Вітаю вас з Днем захисників і захисниць України. Це свято відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська.

День захисника і захисниць Вітчизни є особливим для тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю. Усвідомлюючи своє високе призначення – охороняти життя та мирну працю свого народу, сьогоднішнє покоління героїв сучасної історії України бере приклад із своїх попередників. Адже любов до рідної землі та батьківської хати, повага до українських традицій та рідної мови передалася їм у спадок та ні за яких обставин не можуть бути знеціненими.

Мужність, героїзм, самовідданість захисників України – неоціненні. Ваші подвиги вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність і завжди нагадують нам про те, якою ціною дістається свобода, як здобувається право бути вільною, самодостатньою нацією.

Наші воїни, захищаючи суверенітет і непорушність кордонів держави, зміцнюють віру українського народу у стабільний, гармонійний розвиток країни, надихають на плідну працю і сповнюють серця почуттям гордості.

Це свято символізує любов і шану людей до оборонців рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності нашої країни. І не дарма цей день був обраний для вшанування захисників України, адже 14 жовтня – це свято Покрови Пресвятої Богородиці, що особливо шанувалося за часів козацтва. Молитва до Богородиці рятувала від будь-якого ворога.

Щирі вітання кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу, за вірність військовій присязі та патріотизм. Низький уклін ветеранам війн, учасникам сьогоднішніх військових дій! Вічна слава подвигу полеглих героїв Небесної сотні АТО та ООС!

Мирної України нам усім, злагоди та щасливого майбутнього! Хай міцніє і процвітає наша держава, бо ми – нащадки славних предків і тому непереможні!

Слава Україні! Героям слава!

Міська рада

Виконавчий комітет

Міський голова                                                          Вячеслав САУЛКО

 

Додати коментар