«Зранку — з автоматом, ввечері — з пензликами», або Командир відділення, яка пише незвичайні картини. Це про нашу переяславку Тетяну Колесник

10 жовтня в Україні відзначають День художника. Не секрет, що серед військовослужбовців теж є талановиті митці. Командир відділення зв`язку старший солдат Тетяна Колесник  одна з них.

— Любов до малювання в мене з дитинства. Подобалося підбирати кольори для шпалер  і додавати на них свої візерунки так, щоб ніхто з дорослих не помітив. Напевно, найбільше вплинули на моє бажання малювати батьки, завдяки їм розвивався мій інтерес до творчості, вони  завжди підтримували мене в цьому, — розповідає дівчина.

 
Найкращим вчителем щодо малювання називає свого батька.

— Він, як ніхто інший, розумів мене, підказував, як краще підібрати колір і як побудувати композицію так, щоб все було реалістично. Навіть тепер він знаходить час і цікавиться разом зі мною новими техніками малювання, — додає Тетяна.

Вона перераховує українських художників-сучасників, які здивували її своїми картинами, — Роман Мотузок, Оксана Смірнова. Окремо виділяє живопис поета-класика Тараса Шевченка.

— Захоплення військовою тематикою теж пішло від тата, бо він військовий… До речі, мама зберегла блокнот з малюнками, які робив тато на строковій службі. Це неймовірні карикатури та замальовки, — каже Тетяна.

 
 Командир відділення Тетяна Колесник зазначає, що військова служба стимулює її створювати неповторні малюнки.

— Керівництво не проти того, а навпаки — цікавиться та підтримує у цьому напрямку… Пам’ятаю, як тільки прийшла на співбесіду до частини, то в мене запитали, чим цікавлюсь, окрім служби. Коли відповіла, що малюю, одразу ж було зустрічне запитання — як буду поєднувати це зі службою? На що відповіла не замислюючись, що одне іншому не заважає: зранку — з автоматом, ввечері — з пензликами. Так воно і вийшло.

Джерело

Додати коментар