День художника відзначили у Переяславі

У другу суботу жовтня щорічно відзначають в Україні День художника. Цьогоріч свято у Переяславі пройшло масштабно за підтримки Переяславської міської ради, відділу культури і туризму, депутата Київської обласної ради Наталії Онопрієнко-Капустіної, громадських організацій «Джем толока» і «ТАЛАНТіУМ», Переяславської художньої школи, КЗ «Переяславський ЦКМ» та Office культурних комунікацій.

О 13.00 у Мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ» відбулися урочистості з нагоди Дня художника,   на яких були присутні заступник міського голови Оксана Степаненко, місцеві художники, студентська молодь, запрошені юні художники Бориспільського будинку творчості зі своїми наставниками. Оксана Серафимівна привітала майстрів пензля зі святом, вручила Почесні грамоти Переяславської міської ради за вагомий вклад у розвиток мистецтва Переяславської громади, активну життєву і громадську позицію, участь у різного рівня художніх виставках та з нагоди свята – Всеукраїнського дня художника  Галині Глушко, Юрію Шкарупіну, Наталії Моспан, Олегу Засипкіну.

До вітальних слів долучилися член національної спілки художників України Роман Мотузок, голова ГО  «ТАЛАНТіУМ» Олена Сальнікова, депутат Київської обласної ради Наталія Онопрієнко-Капустіна  та представники гостей з міста Бориспіль. Олександр Сусь ознайомив учасників з виставкою робіт 19 художників, які експонуються у галереї.

Надалі всі бажаючі перемістилися до арт-простору «Толок хаб», де  взяли участь у мистецькому перфомансі із створення спільного арту: написання спільних картин, участі у майстер-класах.

Додати коментар