Із громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі зустрівся Вахтанг Кіпіані

7 жовтня на запрошення Наукового товариства та Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі до нашого університету завітав український журналіст, публіцист, історик, головний редактор інтернет-видання «Історична правда», однойменного тележурналу, викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри «PR» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», засновник Музею-архіву преси Вахтанг Кіпіані. Зустріч, яку організатори планували протягом кількох років, відбулася в рамках партнерського університетського проєкту «Відкритий університет».
Зустріч розпочалася із неформального спілкування з ректором університету Віталієм Коцуром, на якій, серед іншого, було обговорено перспективи подальшої співпраці Вахтанга Кіпіані з університетом.
Надалі в залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» відбулася зазделегідь анонсована зустріч пана Вахтанга з усіма охочими викладачами та студентами університету, містянами та гостями, які заради цієї зустрічі завітали з інших міст Київщини, зокрема Яготина. Захід відбувався з дотриманням протиепідемічних вимог. Кількість місць була обмеженою, відтак бажаючі могли зустрітися з гостем у онлайн-форматі на сторінках Університету в соціальних мережах Instagram та Facebook.
У ході зустрічі гість презентував дві книги – вже знану «Справу Василя Стуса» та новинку «Країна жіночого роду». Надалі були відповіді на питання. Усіх цікавили перипетії навколо видання «Справа Василя Стуса», особиста оцінка Вахтангом Кіпіані його постаті, ставлення гостя до фільму «Заборонений» та багато іншого.
По завершенню зустрічі присутні мали змогу придбати обидві книги автора, отримати автограф, сфотографуватися та тісніше поспілкуватися з паном Вахтангом. Після цього він відвідав музей університету та мистецькі аудиторії університету. День Вахтанга Кіпіані у Переяславі завершила екскурсія до музеїв НІЕЗ «Переяслав».

Додати коментар