У місті відбувся мітинг-реквієм

6 жовтня, біля Братської могили розстріляних євреїв, що на Заальтицькому кладовищі у Переяславі, відбувся мітинг-реквієм, присвячений 80-им роковинам масового розстрілу мирних мешканців-євреїв Переяслава нацистськими окупантами в жовтні 1941 року та в травні 1943 року. Віддати данину пам’яті тим, хто мученицькою смертю загинув на цьому місті, прийшли члени товариства єврейської культури, представники міської ради, учнівська молодь та небайдужі жителі міста. 

Бабин Яр – це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі, і тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей. Бабин Яр – це наше спільне горе, це трагедія перш за все українського і єврейського народів, яку приніс нашим народам фашизм.

До підніжжя пам’ятного знаку безвинно убієнних понад однієї тисячі мирних євреїв у Переяславському Бабиному Яру було покладено живі квіти.

На час проведення мітингу учні міських шкіл фотостенди із написами “Переяславський Бабин Яр – наша пам’ять, наш біль”, “Катастрофа євреїв Переяславщини”, “Праведники миру Переяславщини” та “Вони захищали Батьківщину”.

Додати коментар