Асфальтування вулиці Небесної Сотні завершено. Почався ремонт тротуару на Богдана Хмельницького

Наразі в Переяславі ведуться активні роботи з благоустрою: облаштування територій колишніх військового містечка та “інтернатівського саду”, ремонт вулиці Небесної Сотні та тротуару на Богдана Хмельницького. Що планують зробити ще цього року, розповів перший заступник голови Переяславської територіальної громади Анатолій Фесенко.

асфальтВулиця Небесної Сотні вже з новим асфальтом Автор: Андрій Іващенко

– Асфальтування вулиці Небесної Сотні завершено. Роботи виконані відповідно до проєктно-кошторисної документації. Залишилося укріпити узбіччя щебеневим покриттям. Також замовили знаки обмеження швидкості руху, бо вже маємо скарги від жителів цієї вулиці, що там «літають» автомобілі. У межах міста допустима швидкість до п’ятдесяти кілометрів за годину. На цій вулиці буде обмеження до сорока кілометрів на годину, бо дорога підходить дуже близько до дворів, – зауважив Анатолій Фесенко.

29 вересня розпочався ремонт частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького (від заїзду біля будинку № 84, де розміщений військкомат, до Борисоглібської площі). Наразі технікою зняли старий асфальт.

 

тротуарРемонт тротуару на Богдана Хмельницького Автор: Юлія Строчинська

– На останній сесії міської ради депутати підтримали коригування проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького. Зокрема, реконструкцію до заїзду на територію автовокзалу, а не лише до будинку № 84, а також модернізацію лінії вуличного освітлення. Поки що зміни не внесені, тому роботи виконуються відповідно до затвердженого проєкту. Ремонт проводить місцеве підприємство «Агрошляхбуд», яке працювало й на вулиці Небесної Сотні. Тротуар буде ширший, викладений бруківкою, аналогічною тій, що біля приміщення колишньої піцерії. Ремонт має завершитися цьогоріч. У наступному році планується розробка проєктно-кошторисної документації на реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького. Передбачається її розширення, наскільки дозволять комунікації, враховуючи облаштування велодоріжок.

До впорядкування територій колишніх військового містечка та інтернатівського саду залучили техніку ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Ростдорстрой», забудовників об’їзної дороги, які працюють за програмою президента «Велике будівництво».

– Бульдозер ТОВ «Ростдорстрой» працював на території колишнього військового містечка. Техніка зняла верхній шар із залишками асфальтного покриття, будівельного сміття. Ці відходи будуть надалі використовуватися під час реконструкцій вулиць. У нас багато задумів. Наприклад, планується будівництво тротуару на вулиці Героїв Дніпра, розширення вулиць Золотоніське шосе, Новокиївське шосе, Богдана Хмельницького.

військова частинаТериторія колишньої військової частини Автор: Скріншот з відео

– На території так званого “інтертнатівського саду” чотири дні працював бульдозер ТОВ «Автомагістраль-Південь». Але ми ведемо переговори, щоб залучити їхню техніку ще на кілька днів. Після бульдозера два трактори та автогрейдер нашого ВУКГ вирівнювали територію, щоб не було ям, горбів, залишків дерев. Плануємо засіяти ту ділянку травою, потім коситимемо трактором з косаркою, будемо утримувати її в належному стані. У наступному році планується розробка проєкту на реконструкцію стадіону та будівництво спортивного комплексу.

садТериторія колишнього “інтернатівського саду” Автор: Скріншот з відео

Джерело

Додати коментар