Розпочалися командно-штабні навчання із територіальної оборони “Об’єднані зусилля-2021”

22 вересня, по всій території України розпочалися командно-штабні навчання із територіальної оборони “Об’єднані зусилля – 2021”. Триватимуть навчання до 1 жовтня. Участь у них беруть усі військовозобов’язані, які підписали контракт на проходження військової служби в резерві, в батальйоні територіальної оборони, або ж ті, хто приписані колишнім військкоматом до складу батальйону, куди входить офіцерський, сержантський та рядовий склад.

 Сьогодні відбулися урочистості з нагоди  відкриття навчальних військових зборів на Переяславщині. У заході взяли участь: міський голова Борисполя Володимир Борисенко, голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко, міський голова Переяслава Вячеслав Саулко, міський голова Яготина Наталія Дзюба, голова Студениківської громади Марія Лях, голова Дівичківської громади Олександр Слюсар, представники військових частин А 7043, А 7042 та інші. У рамках заходу приведено до присяги на вірність України тих військовозобов’язаних, які цього не зробили раніше. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто беріг і боровся за мирне небо над нашими головами. Ліричну нотку в захід своєю пісенною творчістю внесли: Валерій Мартишко та гурт “Дівчата”. Ведучий заходу – Андрій Іващенко. На завершення урочистостей настоятель Свято-Володимирського Храму протоієрей Іван (Будняк) прочитав молитву та щедро окропив свяченою водою присутніх. 

Відзавтра для учасників навчань розпочнуться навчальні бойові дії –  стрільби та заняття з підготовки. 

Зазначимо, що цього року навчання проходитимуть ще на шести локаціях в межах Білоцерківського, Броварського, Вишгородського, Бучанського й Обухівського районів.

Деталі: Збройні сили нагадали про відповідальність за фото- та відеозйомку військової техніки, режимних військових об’єктів та спроби проникнення на територію ЗСУ.

Крім того, в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами будуть припинені всі прольоти безпілотників. 

Людей, які запускали або керували цими БПЛА, будуть затримувати та притягати до відповідальності.

У Міноборони застерегли від провокацій поруч з військовими частинами та колонами військової техніки, а також закликали громадян повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії.

 

 

Додати коментар