У рамках проекту “Активні парки – локації здорової України», у місті стало на одну спортивну локацію більше

Сьогодні, 20 вересня, начальник управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофєєв завітав на урочистості у Переяславську ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, з нагоди відкриття 5-го спортмайданчика «Активні парки – локації здорової України» в 5-ти громадах Київщини. Об’єкти встановлено для реалізації соціального проєкту, започаткованого Президентом України Володимиром Зеленським в рамках програми “Здорова країна”, і спрямованого на організацію оздоровчої рухової активності громадян.
“Активні” парки у Баришівці (Баришівська громада), Березані (Березанська громада), Яготині (Яготинська громада), Студениках (Студениківська громада) та Переяславі (Переяславська громада) стали черговими в серії відкриттів, яких вже налічується 28. Інші локації на теренах Київщини готуються до офіційного запуску і будуть офіційно відкриті найближчими днями.
Мета проекту – зробити спорт доступним для всіх та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.
А щоб гості урочистостей отримали практичний досвід користування спортивними снарядами, грали у флор-бол, провели імпровізований турнір з боччі, вправлялися на координаційній лінії, підтягувалися на перекладині, стрибали на скакалці, випробовували на міцність ракетки в спідмінтоні та провели майстер-клас на лавці-тренажері. 
У заході взяли участь міський голова Вячеслав Саулко та його заступник Оксана Степаненко. 
Справжній майстер-клас із вправності з гирями продемонструвало подружжя Юрія та Марини Голот.
Чим обладнаний спортивний майданчик «Активні парки»? На території парку розташовані шведська стінка (гнучкість), лавка (тонус м’язів), бруси та турнік (сила), сходи (витривалість), координаційна лінія та майданчик для занять фітнесом. Також парк обладнаний навігаційними матеріалами з QR-кодами біля кожного тренажера з доступом до онлайн-тренувань різної складності, інформаційними стендами та стендами з мапою.

Додати коментар