У міській раді відзначили людей, відданих спорту (Фоторепортаж)

9 вересня у залі засідань Переяславської міської ради (вул. Богдана хмельницького 27/25) відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту. Свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, тренерів, ветеранів спорту традиційно відзначається у другу суботу вересня. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю. Україна завжди славилась своїми спортивними талантами бо фізичне виховання – це здоров’я нації.

Сьогодні Переяславській громаді також є чим пишатись – «Переяславська дитяча – юнацька спортивна школа» налічує 11 відділень: баскетбол, футбол, легка атлетика, настільний теніс, веслування на байдарках та каное, бокс, шахи, сумо, дзюдо , кікбоксинг, велоспорт. Керівник закладу: Буряк Людмила Іванівна . В спортивній школі працює 26 тренерів з них мають звання : Почесний громадянин громади -1 особа, Заслужений тренер України -3, Заслужений працівник фізкультури і спорту України -1, майстер спорту України – 6, сім викладачів мають вищу кваліфікаційну категорію.

Також тренери – викладачі є й діючими спортсменами. Зокрема – Семен Грушецький – бокс, Анна Самолюк , Денис Могильний – легка атлетика. В спортивній школі всього тренується 636 учнів шкіл Переяславської ОТГ. Вихованці Переяславської дитячо-юнацької спортивної школи є постійними призерами і переможцями чемпіонатів України та чемпіонатів Київської області.  

Викладачі Переяславського Університету виплекали не одне покоління спортсменів міжнародного рівня. Декілька днів тому спортсменка та викладач Вікторія Царук здобула дві медалі на міжнародному турнірі з сумо.

Все більше і більше наших земляків долучаються до здорового способу життя. Їх можна побачити на стадіоні імені Валерія Лобановського. На його території проводяться різноманітні спортивно – масові заходи та змагання , а також тренування з футболу , легкої атлетики та воркауту.

Також плідно працює Київський обласний центр «Інваспорт» серед його вихованців є чемпіон України Даніела Чуєва. У місті Кропивницький у фінальних змаганнях 28 – ї Спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю, присвяченої 30 – річниці Незалежності України з легкої атлетики вона виборола 3 золоті медалі: в бігу на 100м, 200м, та стрибки у довжину з розбігу. І це далеко неповний список всіх досягнень нашої команди.

У заході взяли участь: заступники міського голови Оксана Степаненко та Ольга Огієвич, секретар ради Лідія Оверчук, керівники та працівники відділів і управлінь міської ради, працівники спортивної галузі. Оксана Степаненко нагородила кращих спортсменів та тренерів грамотами міської ради та цінними подарунками. У концертній програмі, організованій відділом культури та туризму взяли участь: солістка Оксана Ковальчук та вокальний дует у складі Анни Ляч та Анастасії Петрової. Ведучий – Едуард Нікітін.

 

Додати коментар