Конкурс на посаду гендиректора НІЕЗ “Переяслав”: двох кандидатів не допустили до участі

Сьогодні, 3 вересня, у Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулося перше засідання з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» – Переяслав.City

На посаду гендиректора НІЕЗ «Переяслав», за даними комісії, претендувало десять кандидатів. Після розкриття пакетів документів, двох кандидатів не допустили до подальшої участі у конкурсі через невідповідність стажу роботи у сфері культури або переліку необхідних документів. Це Валерій Перчук – вчитель історії за фахом, остання посада – керівник апарату райдержадміністрації, та Наталія Онопрієнко-Капустіна – депутатка Київської обласної ради, викладачка Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Кандидатуру Олександра Голуба комісія допустила за умови надання документів до понеділка про підтвердження факту роботи в галузі культури та на керівних посадах більше трьох років. Кандидатуру Юрія Коптюха – у разі підтвердження трирічної каденції на керівних посадах. До участі у конкурсному відборі на посаду генерального директора заповідника наразі допущено вісім осіб.

 1. Ігор Гайдаєнко – вчений секретар НІЕЗ «Переяслав». Має науковий ступінь кандидата історичних наук, член Національної спілки краєзнавців України.
2. Олександр Голуб – завідувач реставраційної майстерні НІЕЗ «Переяслав».
3. Аліна Задорожня – головна зберігачка фондів НІЕЗ «Переяслав». Має науковий ступінь кандидата історичних наук.
4. Олександр Колибенко – заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» із науково-методичної роботи, професор кафедри історії і культури України Університету імені Григорія Сковороди у Переяславі. Має науковий ступінь кандидата історичних наук.
5. Олексій Лукашевич – чинний генеральний директор НІЕЗ «Переяслав». Автор понад 40 наукових публікацій.
6. Юрій Коптюх – працював у НІЕЗ «Переяслав» з 2007 по 2017 рік, був заступником гендиректора НІЕЗ «Переяслав» з наукової роботи.
7. Павло Довгошия – був генеральним директором НІЕЗ «Переяслав» до жовтня 2017 року.
8. Анна Ткаченко – у 2016 році працювала на посаді першого заступника генерального директора НІЕЗ «Переяслав», у січні 2020 році потрапила під скорочення. Членкиня Національної спілки краєзнавців України.

Друге засідання, на якому кандидати представлять свої програми розвитку заповідника на один та п’ять років, відбудеться 7 вересня.

Додати коментар