Десять кандидатів на директорство у НІЕЗ “Переяслав”: хто вони?

24 серпня закінчився прийом документів для участі в конкурсному доборі на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Як стало відомо “ProSlav”, таких кандидатів зареєстровано аж десятеро. Ця інформація підтверджена й на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України. 

У конкурсному доборі на посаду гендиректора НІЕЗ “Переяслав” беруть участь:

Анна Ткаченко – переяславка, тимчасово непрацююча. До того працювала на посаді першого заступника генерального директора НІЕЗ “Переяслав”. У 2020 році цю посаду скоротили. Членкиня Національної спілки краєзнавців України. Рекомендаційні листи, серед переліку необхідних документів, отримала від режисера та члена Спілки кінематографістів України, депутатки Переяславської міської ради.

Валерій Перчук – у січні 2021 року звільнений з Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації у зв’язку з ліквідацією, де працював від 2008 року. Рекомендаційні листи для нього підготували голова Переяславської міської територіальної громади, директор приватного підприємства “Нива Переяславщини”, декілька народних депутатів України.

Наталія Онопрієнко-Капустіна – викладачка кафедри та освітнього менеджменту Університету імені Григорія Сковороди у Переяславі, депутатка Київської обласної ради.

Рекомендаційні листи отримала від керівника ГІ “Корінь нації”, директора Національного музею України “Битва за Київ у 1943 році”, народної артистки України, заступниці генерального директора Національного музею Тараса Шевченка. 

Олексій Лукашевич – двічі генеральний директор НІЕЗ “Переяслав”. Автор понад 40 наукових публікацій. Рекомендаційні листи підготували для нього голова Переяславської міської територіальної громади, генеральна директорка Національного музею народної архітектури та побуту України, Національна спілка краєзнавців України, начальниця Управління туризму Київської обласної державної адміністрації.

Олександр Колибенко – професор кафедри історії і культури України Університету імені Григорія Сковороди у Переяславі; з вересня 2019 року – заступник генерального директора НІЕЗ “Переяслав” із науково-методичної роботи. Автор понад 180 наукових та навчально-методичних публікацій, член Національної спілки краєзнавців України та голова її Переяславського міського осередку. 

Попри всі наукові досягнення, рекомендаційні листи отримав від завідувачки відділу давньоруської та середньовічної археології Інституту археології НАН України, провідного наукового співробітника науково-дослідного відділу історії та археології Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”, завідувачки кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін Університету імені Григорія Сковороди у Переяславі. 

Аліна Задорожня – з 2012 року працює головним зберігачем фондів НІЕЗ “Переяслав”, керівниця відділу науково-фондової роботи. Рекомендаційні листи для неї підготували гендиректор Національного науково-дослідного реставраційного центру України та голова ГО “Тустань”. 

Павло Довгошия – до жовтня 2017 року обіймав посаду заступника генерального директора НІЕЗ “Переяслав”. Рекомендаційні листи отримав від генерального директора Національного музею Тараса Шевченка, генерального директора Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, ректора Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, голови Переяслав-Хмельницького міського товариства єврейської культури, голови Переяславської міської територіальної громади.

Ігор Гайдаєнко – переяславець, працює ученим секретарем в НІЕЗ “Переяслав”. Автор понад 25 наукових публікацій, член Національної спілки краєзнавців України. Рекомендаційні листи для кандидата підготували в.о. ректора Університету імені Григорія Сковороди в Переяславі та гендиректор НІКЗ “Качанівка”, директор НДІ Козацтва. 

Юрій Коптюх – працював у НІЕЗ “Переяслав” з 2007 по 2017 рік. Після чого був звільнений, та у 2021 знову поновлений на роботі. Далі потрапив під скорочення. Проводить активну громадську роботу задля збереження музейних предметів. Рекомендаційні листи отримав від докторів історичних наук Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олександр Голуб – наразі завідувач реставраційної майстерні у НІЕЗ “Переяслав”. Рекомендаційний листи отримав від голови ГО “Історична спадщина Переяслава” та директора ПРАТ “Будівельник-14”.

Фактично всі кандидати зазначали про відсутність судимості та притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Незабаром усі кандидати мають презентувати своє бачення розвитку Заповідника на найближчі п’ять років. 

А поки що, усі зацікавлені особи протягом семи днів з дня оприлюднення відомостей про кандидатів (з 27.08.2021 по 16:00, 02.09.2021), як зазначають на сайті Міністерства, можуть подавати пропозиції та зауваження щодо кандидатур на електронну пошту sahan.o@mkip.gov.ua (із позначкою «пропозиції та зауваження «Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав»), які будуть передані конкурсній комісії з конкурсного добору на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

 

One thought on “Десять кандидатів на директорство у НІЕЗ “Переяслав”: хто вони?

  1. Коптюх Юрій працював з 2002 по 2021 , у 2017 незаконно був звільнений Олексієм Лукашевичем, з тотальною дискримінацією, був відновлений за рішенням судів 2020. З 2010 виконував обов’язки заступника генерального директора з наукової роботи НІЕЗ “Переяслав”

Додати коментар