У якому форматі розпочнеться навчальний рік у Переяславській громаді?

Уже наступної середи для школярів та студентів відчиняться двері навчальних закладів. Як пройде цьогорічний День знань в школах Переяславської територіальної громади, розповів Переяслав.City начальник її відділу освіти Петро Ярмоленко:

– Звичайно ж, усі – і педагоги, і діти, і їхні батьки – хочуть, щоб новий начальний рік відбувся у звичайному форматі, тобто безпосередньо в школах. Хочуть, і щоб свято Першого дзвоника теж відбулося як зазвичай. Ми не маємо права диктувати, як це має відбуватися, тому рекомендуємо адміністраціям шкіл проводити такі заходи (лінійки) на відкритому повітрі із дотриманнями соціальної дистанції між класами. У кожній школі мають прийняти рішення самостійно, як це зробити.

Як відомо, з 5 серпня стала чинною Постанова Кабміну про заборону проводити навчання в закладі, якщо він не перебуває в «зеленій» карантинній зоні і в ньому вакциновано менше як 80 відсотків працівників. Тобто якщо навіть Переяславщина потрапить до «жовтої» зони, заклади мають працювати дистанційно. Яка ситуація з вакцинацією працівників наших шкіл? У нашій громаді повністю їх вакциновано на сьогодні 45 відсотків. Це ніби мало, але для порівняння – загалом по Україні на 24 серпня, за офіційними даними, курс нової вакцинації пройшло близько 8% населення.

Загроза можливого закриття шкіл у випадку погіршення епідеміологічної ситуації у регіоні є актуальною. Як підвищити відсоток щеплених серед педагогів? Це питання турбує не лише нас, а й Міністерство освіти та науки. Але й там підкреслюють: вакцинація педпрацівників, як і всіх громадян України, є справою добровільною. І недопуск невакцинованих до роботи є незаконним. Тож будемо працювати щодо цього, переконувати і сподіватися, що відсоток щеплень наростимо. Педагоги мають розуміти, що їхня вакцинація – це захист і себе, і школярів, гарантія забезпечення якісного освітнього процесу.

Додати коментар