Коли 24 серпня не просто дата, а день добрих намірів і просвітницьких справ

Для мене, 24 серпня – це не просто дата. І День Незалежності України – це не просто свято. І ні в якому разі не 30-й рік народження держави, якій куди більше років буде – хай би хто там, що не казав.
Цього дня, я постійно ставлю собі питання – що зміг за рік гарного зробити для України,  що не вийшло і чому? Аналізую, планую і мрію. А мрія+дія = в рази більше відсотків успіху та користі, ніж просто скиглити, що все у нас не так і всі у цьому винні… Важливо відчувати безперервність багатовікового ланцюга боротьби за незалежність і розуміти, що ми не повинні зупинятися, а маємо продовжувати цей нелегкий шлях у різний спосіб. Кожен має знайти собі місце і бути там, де зможе принести більше користі. Маємо зберегти себе як українців зі СВОЇМИ цінностями, які відрізняють нас від інших народів. Маємо зберегти свою державу і свою незалежність. Це завдання мінімум.
Цього дня (24.08), я побував на кількох заходах.
1) Під час велопробігу, на якому мав честь вести групу велосипедистів, їдучи на лігераді (лежачому велосипеді), ми зупинялися у двох місцях, важливих для нашої країни. Учасникам заходу я намагався донести, що ми живемо в особливому місті, яке має неабияку силу ізначення, але поки ніхто з нас не використовує це знання так, як то має бути. Закликав не зупинятися у справах на благо міста та країни.
2) Далі мав відбутися телеміст з Києвом, у тому числі й за участі Переяслава. Але в цілях безпеки, напевно, щоб не піднімали глядачі параду своїх квадракоптерів, був заглушений інтернет і відеозв’язок став неможливим. Та все ж таки організатори молодці. Вони швидко вийшли з положення. Ми записали привітання, його відправили і цей матеріал показували на екрані зі сцени біля пам’ятника Володимиру Великому у столиці.
3) Саме сюди, на Володимирську гірку, по запрошенню я щосили примчав після запису привітання з Переяслава. Тут відбувався Всеукраїнський фестиваль #Живий_словник_Незалежності, організований ЖИВЕ МІСТО. Київ , за підтримки Міністерства молоді та спорту України і Управління молодіжної політики та спорту КМДА. Сюди мене запросила організатор фестивалю, людина, яку я дуже сильно поважаю – це Мар’яна Ангелова. Мав честь презентувати проект “Корінь нації – мандрівка Україною крізь віки”. Це єдиний проект, на який вийшло отримати невеликі грантові гроші і є багато свідків, що ми тоді взяли участь не заради коштів і зробили значно більше, ніж обіцяли. У рази більше! Пройшли роки, а проект живий. Сьогодні, особливо шкільна молодь продовжує використовувати ці напрацювання під час спільних соціальних заходів патріотичного характеру у стінах просвітницького центру та на патріотично-просвітницьких маршрутах….
На фестивалі мав честь спілкуватися з хорошими людьми, серед яких були і земляки. Обговорювали перспективу співпраці у деяких можливих майбутніх проектах…
Побачив, яку велику працю було зроблено командою організаторів ще до самого фестивалю, аби презентувати на ньому дуже цінні та цікаві матеріали. Такі заходи є досить корисними і деякі матеріали однозначно має побачити набагато ширша аудиторія. У свою чергу я проситиму дозволу деякі відео демонструвати в стінах просвітницького центру на проекторі, який подарував Vladimir Bashmak. Також, варте повторного показу і відео про Україну, у якому є і наш земляк Igor Yanchuk” – допис із соцмережі краєзнавця, керівника ГІ “Корінь нації” і просто щирої Людини Миколи Богатиря.
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар