Перші п’ять аварійних споруд у військовому містечку в Переяславі вже знесли

Роботи на території колишнього військового містечка тривають. Голова міської громади Вячеслав Саулко сьогодні, 12 серпня, безпосередньо на об’єкті показував журналісту Переяслав.City, що вже зроблено, та поділився деякими планами щодо подальшого облаштування цього місця – Переяслав.City

– Діємо відповідно до рішення останньої сесії міської ради. Нею затверджено акт спеціальної нашої комісії, відповідно до якого 16 об’єктів колишньої військової частини, що базувалася тут, кваліфіковані як непридатні для подальшої експлуатації та такі, що внаслідок аварійного стану загрожують безпеці людей. Адже тут територія відкрита, тут любить бувати молодь, цьому не перешкодиш. І міська влада мусила реагувати на численні звернення громади про наведення тут порядку, адже майже три десятиліття тут нічого не робилося для благоустрою, лише все руйнувалося і заростало. Ми протягом трьох місяців чистили і вирубували зарості.

Автор: Валерій Шкребтієнко

На сьогодні п’ять аварійних споруд працівники ВУКГ уже знесли. З часом звалимо і інші. У відеозверненні до переяславчан я повідомив, що в ході знесення звільняються цілком придатні для використання цегла, шифер, дерева. Їх можна взяти тут, звернувшись до керівників робіт. Особисто бачив, як молода пара ретельно чистила цеглу, щоб забрати додому автопричепом. Ми ж будівельне сміття теж використовуємо – для підсипання вулиць, де дорожнє покриття в дуже поганому стані.

Автор: Валерій Шкребтієнко

Після повного розчищення території тут із колишніх об’єктів залишиться лише капличка-альтанка. Ми її загородимо і зробимо все, щоб реставрувати. Попередня домовленість з автором проєкту реставрації Анатолієм Ізотовим (він його запропонував ще 2015 року) у нас є.

Головне ж зараз – вичистити територію. А що тут з’явиться потім, вирішить громада. Але однозначно, що тут висадимо парк. Ми вже домовилися з генеральним директором НІЕЗ «Переяслав» Олексієм Лукашевичем, що знесемо з часом бетонний паркан біля музею Григорія Сковороди, і екскурсанти, що відвідуватимуть музей, матимуть можливість відразу пройти до парку.

прибирання у військовому містечкуТакі будматеріали ще можна використати Автор: Валерій Шкребтієнко

Знесемо і бетонну загорожу вздовж вулиці Шевченка. Вона теж не приваблива на вигляд, а в багатьох місцях і аварійна. Натомість розширимо вулицю, думаю навіть, там варто облаштувати паркувальні місця для транспорту відвідувачів майбутнього парку.

Хочу через газету висловити вдячність усім землякам, які підтримують міську владу і мене особисто у цій справі – зробити нарешті цей об’єкт в центрі міста не просто безпечним, а привабливим, ще однією родзинкою Переяслава.

Додати коментар