Фермери Київщини мають можливість подати заявки на отримання від держави фінансової підтримки

‼ДО УВАГИ ФЕРМЕРІВ‼
‼Фермери Київської області мають можливість подати заявки на отримання від держави фінансової підтримки на розвиток своїх господарств.
‼Йдеться про такі напрямки допомоги, як:
▪часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених);
▪фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг;
▪бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь новоствореним фермерським господарствам;
▪спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності.
‼ВАЖЛИВО:
👉Фінансова підтримка надається:
▪фермерському господарству, яке має чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн гривень, у власності або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення;
▪зареєстрованому в поточному році фермерському господарству, у власності або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення, незалежно від обсягу чистого доходу.
👉Часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених), надається у розмірі 90% вартості, але не більше ніж 10 тис. гривень.
👉Фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг надається один раз у розмірі, що не перевищує 36 тис. гривень, за умови попередньо укладеного до кінця поточного бюджетного періоду договору та на підставі актів виконаних робіт.
📍За цими напрямами підтримка здійснюється через уповноважений банк, що підписав з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва.
📍Граничний строк подання документів для отримання фінансової підтримки – 15 листопада поточного року.
👉Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь надається новоствореним фермерським господарствам один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 5 тис. грн на 1 га, але не більше 100 тис. грн.
📍Граничний строк подання документів – 30 жовтня поточного року.
📍Для отримання бюджетної субсидії новостворені фермерські господарства заявки та документи подають до Київського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 13/1, 3 поверх, кім.317.
📍Телефон для довідок: 067-226-31-51, 066-265-07-49.
👉Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності надається на безповоротній основі одержувачам, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5 тис. гривень, але не більше 250 тис. гривень.
📍Граничний строк подання документів для отримання дотації за утримання корів – 31 серпня поточного року.
📍Заявки та документи надаються управлінню агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 13/1, 3 поверх, кім.307.
📍Телефон для довідок: (044) 289-16-54.
🔈Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/kyivoda.

Додати коментар