Переяславські юні шахісти спортивної школи мають добрий прогрес

Останнім часом в Україні набирають популярності профільні табори дитячого відпочинку. Так в другій половині серпня в мальовничому селі Троща Житомирської області працював шаховий табір. Протягом двох тижнів в ньому відпочивали кілька любителів цього виду спорту з Переяславщини (Київська область). Один з них, тренер з шахів міської ДЮСШ Василь Гречка (43 роки), розповів, що і для нього, і для його підопічних це був дуже цікавий та змістовний час. Загалом у таборі було з півсотні людей різного віку з багатьох областей.

У програмі перебування були різні спортивні змагання, перегляд кінофільмів і таке інше. Та головна увага приділялася шахам. Двоє досвідчених тренерів проводили і лекції, і шахові турніри серед учасників табору в різних форматах. У підсумку 17-річний переяславець Василь Белокур виконав тут норматив І дорослого розряду. За словами тренера, це дуже добрий прогрес, адже шахами хлопець займається лише півтори роки. 11-річні Максим Шеляга виборов 2 місце з бліцу та виконав ІІІ дорослий розряд, а Христина Самусєва – 2 місце серед дівчат.

Ще одна переяславка Поліна Корнієнко (7 років), яка теж є вихованкою шахової секції міської спортшколи відпочивала у Скадовську і здобула там ІІІ призове місце на турнірі з шахів.

Додати коментар